Primarul din Săcele plănuieşte să racordeze comuna la noua conductă de gaze naturale, extrase din Marea Neagră

0
591

Primarul în funcție Ion Oprea a obținut al cincilea mandat în fruntea comunei Săcele și speră ca în următorii patru ani să racordeze localitatea și la gaze naturale. Acum că P.N.L. a obținut și președinția Consiliului Județean Constanța, edilul-șef speră să obțină mai ușor fondurile necesare pentru investițiile în comună.

P.N.L.-istul Ion Oprea rămâne primarul comunei Săcele, la alegerile din 27 septembrie a.c. având un singur contracandidat, din partea P.S.D.

„Campania pentru un primar începe din prima zi după ce și-a câștigat mandatul. Dacă timp de patru ani nu demonstrezi cetățeanului că ești alături de el, nu cred că reușești în campania electorală să îi câștigi votul.

I-am învățat pe mulți colegi de ai mei: să aibă grijă de oameni, relația socială este cel mai bun lucru pe care îl poate face un primar pe parcursul mandatului. Poate să facă orice, dar dacă vine cetățeanul la el și el nu are timp pentru el, a pierdut. Vreau să merg pe mijlocul străzii și oamenii să mă salute oamenii când nu voi mai fi în administrație. Asta e cel mai important, să ajuți omul când suferă, când are nevoie. Este singura modalitate de a-ți câștiga încrederea, ca să nu mai devină greu când, eventual, ceri votul“, sfătuiește primarul Ion Oprea colegii din Dobrogea.

Pentru că acum P.N.L. este la guvernare și a obținut inclusiv președinția Consiliului Județean Constanța, edilul-șef speră că va obține mai ușor fondurile necesare pentru demararea proiectelor de infrastructură în comună.

„Am stat 20 de ani în Opoziție. Aș vrea ca de data asta, cât oi mai fi primar, să stau cât de cât mai liniștit, să nu mai fiu stresat că nu avem bani pentru implementarea de proiecte. Asta nu înseamnă că vreau să ne dea fonduri numai nouă, primarilor P.N.L., lucru pe care ceilalți așa l-au făcut. Te doare când Consiliul Județean nu îți alocă sume pentru investițiile pe care vrei să le faci. Acum vreau să fiu mai liniștit, când merg la C.J.C., cu proiecte, poate chiar pentru accesarea de fonduri europene, să fiu susținut. (…)

Am o organigramă foarte restrânsă, fără persoane cu contracte de prestări servicii, am doar opt persoane în Primărie. Nu am echipă de fonduri europene și de aceea m-am ferit. De data asta, vreau să angajez specialiști pe tema asta, ca să putem accesa și noi fonduri europene în următorul exercițiu financiar“, a explicat primarul Ion Oprea.  

Printre proiectele mari de infrastructură pe care edilul-șef speră să le implementeze în următorii patru ani, se numără racordarea la gaze a comunei Săcele. Iar apoi, asfaltarea tuturor străzilor din localitate.

„Din fericire, avem un procent de îmbătrânire mic în comună. Avem foarte mulți tineri, le-am acordat locuri de casă, vom avea toate utilitățile: apă, canalizare și sper să ni se aprobe și proiectul de racordare la gaze naturale.

Am asfaltat intrările în localitate, legăturile cu celelalte localități, dar în comună, până nu termin infrastructura de bază – avem apă în regie proprie, canalizarea se termină la anul, urmează gazele -, nu asfaltez toate străzile. Am depus deja proiectul de racordare a comunei la gaze naturale la minister, vrem să ne legăm de conducta care o să vină din mare, care a început acum să fie amenajată și care va atinge tangențial comuna, la doar un kilometru depărtare. Proiectul nostru cuprinde și branșamentele gospodăriilor, ca să putem să ușurăm cheltuielile locuitorilor“, ne-a declarat primarul Ion Oprea.

Mai multe informații despre investițiile ce vor fi realizate în acest nou mandat, aflați în materialul video.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.