Iohannis: Cred că săptămâna viitoare vom face noi paşi în direcţia realizării proiectelor Constanţa-Gdansk

0
536

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că săptămâna viitoare vor fi făcuţi “noi paşi” în privinţa realizării proiectelor anunţate de ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, respectiv construirea unei autostrăzi şi a unei căi ferate care să lege Constanţa cu Gdansk.

“Sunt două mega-proiecte de infrastructură, care au fost discutate şi la întrunirea din 2018, care a avut loc exact în această sală, aici, la Bucureşti. Între timp s-au făcut paşi importanţi, s-au asociat camere de comerţ, s-a început construirea unui fond de investiţii şi eu cred că săptămâna viitoare, când vom avea de data aceasta o întrunire în format videoconferinţă, vom face noi paşi în direcţia realizării acestor proiecte. Fiind proiecte foarte mari nu m-aş aventura să spun cam în ce interval de timp ar putea fi realizate, dar este important de înţeles că aceste proiecte sunt vitale pentru regiunea noastră, fiindcă ele vor face legătura pe axa nord-sud, care este de mare interes şi pentru ţara noastră şi eu voi pleda pentru paşi hotărâţi în direcţia realizării acestor două proiecte“, a afirmat Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Ambasadorul american a anunţat săptămâna trecută că Statele Unite vor începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi şi a unei căi ferate, care să lege Constanţa, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.