Pacienții post-COVID-19 care au nevoie de recuperare vor putea fi tratați la Eforie Nord

0
2999

Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord achiziționează un sistem complet și computerizat de evaluare și recuperare funcțională pentru pacienții post-COVID-19. Valoarea acestuia ar putea ajunge la 3,2 milioane de lei.

Pacienții post-COVID-19 decondiționați fizic se vor putea recupera funcțional la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord. Unitatea medicală achiziționează un sistem complet și computerizat de evaluare și recuperare pentru coloana vertebrală și membre superioare și inferioare, pentru aceștia.

Sechelele ce pot apărea post-COVID-19 în cazul pacienților includ decondiționare fizică și oboseală. După o perioadă de spitalizare prelungită la pat, apare o decondiţionare fizică și funcţională și, deși stabilizaţi din punct de vedere clinic, acești pacienţi necesită un program de recuperare medicală desfășurat sub supraveghere medicală atentă. 

La pacienții post-COVID-19 deficiențele funcționale variază de la ușoare decondiționări până la afectări severe post-imobilizare, cu impact nu numai asupra sistemului respirator și cardiovascular, ci și general, asupra întregului organism. Aceștia necesită o atenție și dotări suplimentare adresate creșterii siguranței lor.

Pentru această nouă categorie de pacienți, programele de recuperare ale Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord vor fi individualizate, adresate restanțelor funcționale, având ca scop creșterea calității vieții și a nivelului de independență funcțională. Gestionarea pacienților post-COVID-19 trebuie făcută de profesioniști în domeniul recuperării, utilizând aparatură modernă și performantă, care să poată monitoriza dinamica evoluției acestora, cu măsuratori obiective, înregistrate computerizat. Acesta este motivul pentru ca unitatea medicală achiziționează un sistem complet și computerizat, nedispunând în prezent de aparate cu performanțe tehnice similare.

Sistemul va testa amplitudinea de mișcare a articulațiilor pacienților post-COVID-19, forța lor musculară, iar modulele terapeutice ajustabile individual vor permite exerciții de mobilizare și fortifiere cu durere minimă chiar și la pacienții cu dureri severe și/sau cronice, precum și celor cu insuficientă coordonare și rezistență. Sistemul va avea și un modul terapeutic individualizat pe patologie și pe zona vertebrală (cervical/ toracic/lombar), în corelație cu tipul de mișcări segmentare la nivelul coloanei (flexie/extensie/rotații), și 16 dispozitive individuale pentru exerciții.

Perioada de garanție a echipamentelor medicale trebuie să fie de minimum doi ani de la data efectuării recepției finale, iar firma câștigătoare va transporta și instala sistemul la sediul spitalului din Eforie Nord. În plus, va asigura instruirea medicilor, dar și service post-garanție timp de zece ani.

Echipamentele medicale trebuie să ajungă în spital în maximum 70 de zile de la data semnării contractului. Valoarea acestuia va fi de maximum 3.206.940 de lei.

Ofertele pot fi depuse până la data de 21.12.2020, ora 15.00, iar garanția de participare este de 32.069 de lei.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.