Până în luna mai de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu se poate zbura doar la Londra

2
1480

Pandemia de COVID-19 a afectat, pe lângă domeniul HoReCa, și sectorul transporturilor. Companiile aeriene au avut pierderi foarte mari pentru că au fost nevoite să își țină majoritatea aeronavelor la sol. Pentru că încă nu am scăpat de acest virus, mai sunt companii care au zboruri anulate pentru o lungă perioadă de timp, una dintre ele fiind și Turkish Airlines care operează și pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu. Până în luna mai nu există nici o cursă disponibilă între Constanța și Istanbul.

Faptul că până la 31 martie 2021 toate zborurile către și dinspre Istanbul au fost anulate, ne-a dus cu gândul că cei de la Turkish Airlines nu vor mai opera pe aeroportul constănțean. Informația a fost însă infirmată de Bogdan Artagea, directorul Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu.

„Momentan toate zborurile de la Istanbul sunt anulate din cauza pandemie. În aceste momente nu avem nimic oficial de la compania Turkish Airlines. Nu am întrerupt colaborarea cu ei, doar că nu am primit situația zborurilor, dar cu siguranță vor fi reluate fără nici un fel de problemă”, a precizat Bogdan Artagea.

Practic, cu aceste curse anulate de la Constanța, se mai poate zbura doar către Londra și viceversa. De asemenea, până în luna mai nu apar nici cursele către Viena. Fără prea multe curse în portofoliu, litoralul românesc nu va avea nici în acest an parte de prea mulți turiști străini, desigur și pandemia fiind unul din factori.

Precizăm că în vara anului 2020 Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) a propus autorităţilor planul strategic “Reconectăm România”, luând în considerare situaţia generată de pandemia de coronavirus şi efectele acesteia asupra călătoriilor şi turismului intern şi internaţional, iar în acest sens din 16 iulie au fost lansate, împreună cu compania TAROM, zboruri către și dinspre Constanţa din Timişoara, Cluj şi Oradea, însă cursele au fost anulate.

Mihaela GIUGLEA

2 COMENTARII

  1. Cum fac astia de la aeroportul mihail Kogalniceanu accepta cele mai periculoase zboruri cele din anglia unde noua tul piña face ea agio de ce nu se reprime trazado sa vina curse din alte tari care inainte y venea Spania portugalia ca si aici Sint multi romani din dobrogea iar Kogalniceanu ar asigura si pt ia limita braille ca-i mai aproape decat bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.