Pandemia de COVID-19 a dat peste cap cununiile civile: scădere de 50% față de anul trecut, la Constanța

0
280
Nuntă - Imagine de Pexels de la Pixabay

Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile de nuntă a mii de constănțeni. Unii dintrei ei au ales să își amâne cununiile civile, alții au preferat să le facă, chiar dacă nu s-au mai căsătorit religios și nici nu au mai făcut petrecerea de nuntă.

La Constanța de exemplu, în acest an a fost înregistrată o scădere de 50%, în ceea ce privește oficierea căsătoriilor, față de anul 2019. Mulți au renunțat pentru că cei de la guvern au venit cu reguli stricte în ceea ce privește numărul persoanelor care pot asista la oficierea cununiei. Astfel, acum la o cununie care se desfășoară la sediul Stării Civile pot participa maxim 20 de persoane, cu distanțare social și purtarea obligatorie a măștii de protecție. Totodată, reprezentanții Stării Civile dezinfectează pixurile cu care semneaza mirii/martorii, dupa fiecare oficiere. În ceea ce privește oficierea căsătoriilor în aer liber, acestea au scăzut față de acceași perioadă a anului 2019 și s-au menținut la nivelul anului 2018.

Cuplurile care hotărăsc să se căsătorească în cursul săptămânii nu au de achitat nici o taxă, dacă oficierea se face în sediul Casei Căsătoriilor. În week-end, în schimb, taxa pentru oficiere  a căsătoriilor este de 350 lei. Cei care vor să se căsătorească în afara sediului Stării Civile au de achitat o taxă de 1.500 de lei.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.