Mihai Lupu, PNL: „Cred într-o conducere județeană care se îngrijește de calitatea vieții oamenilor!”

1
351

“La pas prin comunele județului înseamnă să fii față în față cu realitatea despre care PSD evită să vorbească: sate fără apă potabilă, praf în loc de asfalt, școli care stau să cadă și cu toalete încă în curte, oameni deznădăjduiți și oarecum resemnați că nu primesc decât promisiuni și atât. Promisiunile liderilor social-democrați nu s-au transformat decât în simple minciuni pe parcursul anilor în care PSD a condus județul fără viziune și fără implicare. Consecințele le resimt oamenii, nevoiți încă să se spele la lighean și să consume apă nepotabilă care îi expune la fel și fel de boli. Aceasta e imaginea acelui „trai bun” pe care PSD l-a tot promovat ani de zile, fără a face nimic în direcția normalității, susține candidatul PNL la președinția CJC”, Mihai Lupu.

Dacă mergem și mai departe pe linia calității vieții, observăm că județul s-a obișnuit să respire un aer poluat din cauza acțiunilor girate iresponsabil de o conducere preocupată de cu totul și cu totul alte priorități. În acest sens, Mihai Lupu, candidatul PNL la presedinția Consiliului Județean, face o radiografie a ceea ce înseamnă azi Constanța: gropi de gunoi ilegale, apă nepotabilă, deversări ilegale în lacuri și mare, tăieri ilegale de păduri. Sigur că, în cazul în care am crede vorbele conducerii actuale, totul ar arăta altfel, însă realitatea chiar e cea surprinsă de liderul liberal. La nivel local, preocuparea primarilor poate e mai puțin în direcția acțiunilor de mediu, însă cu o viziune clară de la centru, abordarea ar fi cu totul alta. Să nu uităm că inclusiv Uniunea Europeană atrage atenția asupra efectelor nocive pe care poluarea le are asupra mediului înconjurător și a vieții, în general. Sigur, să te gândești că în 2020, apa este încă un lux inclusiv la nivelul Constanței, un oraș care se vrea european, atunci apar și mai multe semne de întrebare la ceea ce s-a făcut până acum de nu s-au găsit soluții la probleme reale.

„Norocul constănțenilor e marea. Datorită apei, indicele de poluare a aerului este în parametri. Dar nu putem spune același lucru despre calitatea apei pe care oamenii o beau, despre gropile de gunoi ilegale, despre nepăsarea autorităților și despre faptul că oamenii sunt otrăviți încet, dar sigur. Autoritățile județene au închis ochii, au pus în pericol marea, unde nu doar constănțenii, ci toți românii vin să facă baie, au girat deversări ilegale în lacuri și au lăsat județul Constanța să fie acoperit de gunoaie. Autoritățile județene au girat tăierile ilegale de păduri, prin neimplicare și nu au avut nicio atitudine când au constatat că avem de trei ori mai puține păduri decât în alte județe. Județul Constanța se confruntă cu un grad alarmant de deșertificare. Cu cât vom amâna să acționăm, cu atât va fi prea târziu. Orice scuză, invocată după 20 de ani în care te-ai prefăcut doar că administrezi, nu mai are pic de credibilitate. E suficient să te uiți la modul în care au reușit alții să răspundă avertismentelor UE pentru a-ți da seama că pe tine nu te-a preocupat sub nicio formă să faci ceva pentru oameni. Cu angajați în instituții care vin la serviciu doar pentru a avea de unde pleca înapoi spre casă, chiar nu putem avea performanță”, a explicat liberalul Lupu.

1 COMENTARIU

  1. Lupule da si tu 2-3 nume de localitati dar nu cele de pe langa cta ori cele unde ai neamuri ai fost de ex vreodata la ramnicu de jos ori de sus la gura dobrogei de cogealac numai spun ca nu te-am vazut

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.