Raed Arafat: ”Copiii să stea acasă dacă au orice simptom de răceală. Revenirea la starea de urgență, o opțiune”

0
683

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat sâmbătă, în emisiunea ”Sănătatea la control” de la Realitatea Plus, că autoritățile nu exclud varianta reintroducerii stării de urgență dacă situația privind epidemia se va înrăutăți. În privința redeschiderii școlilor, care reprezintă un motiv de îngrijorare, Arafat a transmis părinților să își lase copiii acasă dacă au orice simptom de răceală. Autoriățile se așteaptă la apariția unor focare de Covid-19 în unitățile de învățământ, a spus medicul.

În contexul creșterii numărului noilor cazuri și al deceselor provocate de Sars-Cov-2, șeful DSU a reiterat necesitatea respectării regulilor de protecție de către toți.

Suntem într-un moment care este destul de îngrijorător. A crescut numărul de cazuri și suntem la un plafon, sperăm să vedem o scădere, dar acest lucru depinde foarte mult de modul în care cu toții respectăm regulile. Trebuie respectate regulile nu numai când ne văd alții, chiar și în familie trebuie să le respectăm. Așa putem să controlăm situația și să scădem încet-încet cifra la care a ajuns. Este un efort comun. Septembrie vine cu riscuri suplimentare”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a subliniat că autoritățile se așteaptă la apariția focarelor în școli și, în acest context, a transmis părinților să țină copiii acasă dacă au simptome de răceală.

În primul rând, și unul dintre cele mai importante aspecte, dacă are orice simptom de răceală, copilul nu trebuie să fie dus la grădiniță sau la școală. Asta este responsabilitatea numărul 1. Regulile din interiorul școlilor fac obiectul unui Ordin care urmează să fie explicat și va stabili regulile, inclusiv când se închide școala. Ne așteptăm să apară focare. Această abordare este și în alte țări, nu este o chestiune pe care o facem doar noi. Se pune și problema accesibilității la online pentru ca toți copiii să aibă acces la învățământ”, a subliniat Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.