Parc nou în Inel 2? Registrul Auto se mută în Zona Industrială

0
781
foto: Facebook, Felicia Ovanesian

Consiliul Local Constanța a aprobat darea în folosință gratuită către Registrul Auto Român a terenului din strada Industrială nr. 10. Pe terenul unde funcționează acesta în prezent se va amenaja un nou parc, potrivit alesului local Costin Avătavului.

Consilierii locali constănțeni au aprobat în ședința ordinară de vineri, 26 februarie a.c., proiectul de hotărâre privind aprobarea dării în folosință gratuită către Registrul Auto Român a imobilului situat în str. Industrială nr. 10, pentru următorii zece ani. Pe acest teren, de 8.870mp, R.A.R. își va construi un nou sediu, unde va continua să presteze serviciile sale publice specifice de interes național.

„R.A.R. București, prin directorul Marian Tufă, și-a exprimat dorința să mute baza actuală a R.A.R. Constanța din Inel II în altă parte, deoarece această zonă este improprie. Este situată undeva între blocuri și deranjează cetățenii. Pe de altă parte, pentru că mașinile care vin să fie inspectate trebuie să străbată o mare parte din oraș, iar dacă sunt și de mare tonaj, blochează de multe ori sensul giratoriu.

Vom oferi o porțiune de teren din Zona Industrială, la CT Bus, unde vor face o construcție modernă, iar mașinile care vin acolo nu mai măresc fluxul și așa îngreunat al traficului din Cosntanța.

De aceea vom retrage din gestiunea CT Bus acest teren“, a motivat primarul Vergil Chițac.

Terenul ce va fi dat în folosință gratuită R.A.R. Constanța face parte dintr-o suprafață de 37.510mp, aflată în gestiunea delegată a CT Bus S.A., drept bază de întreținere și exploatare autobuze, și care a fost retrasă din gestiunea acestuia tot în ședința ordinară de vineri.

În ședința Comisiei de specialitate nr. 5 a Consiliului Local, pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățeanului, ce a avut loc cu puțin timp înaintea ședinței ordinare a C.L.M. Constanța, alesul local Costin Avătavului a declarat colegilor săi de comisie că pe terenul unde funcționează în prezent sediul R.A.R. (strada Eliberării nr. 46) se va amenaja un parc, deoarece în această zonă din cartierul Inel 2 nu există nicio astfel de suprafață, deși există multe blocuri.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.