Spitalul Modular de pe Stadionul Portul s-ar putea închide pentru că are prea puţini pacienţi

0
2015

La Spitalul Modular sau Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) amplasat pe stadionul Portul din municipiul Constanța au fost internați, din luna septembrie a anului trecut, pacienții ce sufereau de o formă ușoară de infectare cu virusul SARS-Cov-2.

Menționăm că Armata a ridicat în luna aprilie a anului, pe stadionul Portul, situat pe Bulevardul 1 Mai, un spital modular care să deservească zona Dobrogei pe perioada pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, la această unitate spitalicească nu au fost internați foarte mulți pacienți, nici în lunile trecute când cazurile de infectare cu COVID-19 au crescut semnificativ la Constanța, dar nici acum.

Prefectul județului Constanța, Sivliu Coșa, a declarat pentru Focus Press faptul că se discută despre o posibilă închidere a Spitalului Modular pentru că în aceste clipe sunt internați undeva la cinci pacienți, cheltuielile neputând fi justificate astfel, cu mențiunea că se poate redeschide imediat în mai puțin de 24 de ore:

”La momentul de față, Spitalul Modular, sunt undeva la patru sau cinci pacienți pe zi și acolo vorbim despre o intrare în conservare a spitalului respectiv, el putând reveni la obiectul de activitate și funcționare în 24 de ore. Prin urmare, pacienții COVID să nu mai fie internați acolo având în vedere faptul că rata incidenței a scăzut. Concluzie, se ia în calcul acest lucru, închiderea activității acestui Spital Modular amplasat pe stadionul Portul, dar cu mențiunea că această unitate sanitară poate fi redeschisă în mai puțin de 24 de ore, însă sperăm să nu mai fie cazul de o creștere a cazurilor de infectare cu virusul Sars-Cov-2. În momentul de față cheltuielile nu se mai justifică, având în vedere că sunt internați acolo patru, cinci pacienți pe zi, gradul de ocupare al spitalului fiind foarte redus”, a declarat Silviu Coşa.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.