Parcarea și bunul simț nu au loc în aceeași propoziție în Constanța

0
794

Există unii șoferi care nu țin cont că locurile de parcare sunt de mai multe feluri. Cele pentru persoanele cu dizabilităţi, de exemplu, sunt uneori ocupate de șoferi care nu au probleme medicale, ci doar duc lipsă de bun simţ. De recunoscut că problema parcărilor în orașul Constanța este una foarte veche, însă acest lucru nu înseamnă că pietonii trebuie să meargă pe stradă, pentru că anumiți conducători auto au parcat pe tot trotuarul sau chiar pe aleea de acces către scara blocului.

Nu de puține ori mămicile care ies cu cărucioare sunt nevoite să meargă pe streadă pentru că pe trotuar sunt doar mașini. Acest lucru poate pune în pericol atât viața copilului cât și a mamei. De asemenea, și bătrânii prezintă o categorie de risc pentru că mulți vârstnici nu mai văd și nici nu mai aud bine, astfel în orice moment pot fi suprinși și accidentați de un autoturism. Și cine e de vină? Șoferul că nu a fost atent, nu? Dar dacă spațiul destinate pietonilor ar rămâne liber, ar putea fi evitate astfel de situații.

Aceeași problemă și pentru cei care vor să să-și parcheze mașinile în buza scării sau direct în apartament dacă s-ar putea. Dar dacă este vreun vecin care vrea să își amenajeze în casă și îi vine mobile? Cum o cară? Sau pur și simplu un cetățean are de dus cumpărăturile? Ce face cu sacoșile?

De parcările pe locurile pe pentru persoane cu dizabilități ce să mai spunem? Repetăm lucruri făcute publice şi cu alte ocazii: staționarea neregulamentară este sancționată cu 4-5 puncte de amendă și 3 puncte de penalizare, iar staționarea pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 mii de lei și ridicarea autovehiculului de pe locul special amenajat și semnalizat pentru persoanele cu dizabilități. Dar, chiar şi aşa, nimic nu pare să îi sperie pe unii șoferi.

Poliţia Locală poate dispune ridicarea mașinilor parcate pe domeniul public, în afara spaţiilor destinate

Amintim că Poliţia Locală poate să dispună ridicarea unei mașini parcate pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, în afara spaţiilor marcate în acest scop, potrivit unei legi care a fost promulgată în noiembrie 2020 de președintele Klaus Iohannis.

Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputaților la începutul lunii noiembrie și vizează modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, în sensul introducerii obligaţiei de a asigura întreţinerea şi curăţenia terenurilor, altele decât cele care constituie împrejmuiri și unificării prevederilor referitoare la obligaţiile instituţiilor publice, agenţilor economici şi celorlalte persoane juridice, cu cele ale persoanelor fizice.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.