Parchetul Militar anchetează cazul unui militar constănţean decedat la unitatea din Mamaia Sat

0
22011
Exercițiu al militarilor pe mare. FOTO MAPN

Parchetul Militar a declanşat o anchetă, conform procedurilor legale, pentru stabilirea împrejurărilor în care un miliar de la o unitate din subordinea Forţelor Navale Române a decedat. Speculaţiile legate de acest caz au fost infirmate, în acest moment, de Statul Major al Forţelor Navale din cadrul MApN. Mai exact, oficialii MApN spun că militarul NU a decedat din cauza vaccinului anti-COVID!

Un militar de la Centrul Comunicaţii şi Informatică al Forţelor Navale din zona Mamaia Sat a decedat în cursul zilei de 26 februarie. Urmare a nefericitului eveniment, au fost lansate speculaţii cum că ar fi murit imediat după vaccinare, din cauza vaccinării. În realitate, militarul se vaccinase în data de 23 februarie. Decesul a survenit abia după 3 zile, din cauza unui infarct. Bărbatul avea 47 de ani.

Colonelul Cornel Pavel, purtătorul de cuvânt al Statul Major al Forţelor Navale, a declarat, pentru Focus Press, că în data de 26 februarie militarului i s-a făcut rău şi a intervenit, initial, sanitarul din cadrul unităţii. Ulterior, a fost solicitată prezenţa ambulanţei. “A fost solicitată ambulanţa, nu a aşteptat la poartă, a intrat imediat. Militarul era conştient, dar a mai fost solicitată încă o ambulanţă, de data aceasta dotată cu echipament necesar resuscitării, în caz de necesitate. A fost preluat de ambulanţă, dar a decedat în ambulanţă”, a explicat Cornel Pavel.

Precizările colonelului vin în contextul în care există speculaţii cum că ambulanţei nu i-a fost permis imediat accesul în incinta unităţii militare. O altă speculaţieeste că Serviciul Judeţean de Ambulanţă a greşit din start, pentru că initial a trimis în ajutor o ambulanţă care nu avea dotări corespunzătoare, fiind nevoie să trimită o a doua, echipată corespunzător pentru resuscitare.  Asupra acestor aspect vom reveni ulterior, între timp Parchetul Militar deschizând o anchetă. De asemenea, şi comandantul unităţii a desemnat o comisie care să verifice cum s-au petrecut lucrurile.

O altă precizare a colonelului Cornel Pavel este că nimeni nu este obligat să se vaccineze, că militarii sunt doar informaţi cu privire la vaccinare, iar decizia este a lor. Precizarea vine să clarifice zvonul că ar exista obligativitatea vaccinării în rândul militarilor.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.