Vergil Chițac a făcut publice noile tarife propuse pentru parcare

1
3183
Mașini parcate

Presiunile din toate părțile i-au făcut pe aleșii locali să umble la prețurile parcărilor și chiar primarul Vergil Chițac a publicat pe pagina sa de Facebook, anexele cu listele parcărilor și tarifele aferente.

Edilul Constanței le-a transmis cetățenilor că prima propunere a fost făcută ca urmare a gravității situației din municipiu: rețeaua stradală redusă și un număr foarte mare de mașini și în continuă creștere și a încercat să obțină beneficii pentru mobilitatea urbană.

Dragi constănțeni, am luat cunoștință de opiniile pe care vi le-ați exprimat referitor la subiectul parcărilor. Țin să vă mulțumesc pentru implicare și pentru că ați înțeles importanța unei discuții pe marginea unei teme pe cât de sensibile, pe atât de importante pentru viitorul orașului nostru.
Am înțeles argumentele acelora dintre dumneavoastră care reclamă că o astfel de măsură poate produce efecte neplăcute pentru unii dintre constănțeni. De aceea, am decis să vin în fața dumneavoastră și a consilierilor locali cu o nouă propunere de zone tarifare. Am concentrat mai bine zona centrală și i-am redus tariful. Am creat o nouă zona intermediară cu tarif mai mic, și am redus proporțional restul prețurilor.
Regulamentul rămâne în consultare publică, vom opera modificările necesare în text, conform cu noua propunere de zone tarifare. Consilierii au acum la dispoziție o variantă de regulament care împacă necesitățile viitorului cu nevoile actuale ale dumneavoastră. Ultimul cuvânt le aparține.
Dar vă provoc să facem împreună un mic exercițiu de imaginație:
Mare parte din rețeaua stradală a Constanței (care înseamnă doar 4% din suprafața orașului) a fost realizată înainte de 1989, iar spațiul pe care îl mai avem la dispoziție, nu ne permite să o îmbunătățim semnificativ. Așadar, arterele pe care circulă autoturismele, autobuzele, bicicletele și pietonii sunt limitate.
Pe de altă parte, ce nu este limitat și crește cu cel puțin 2.000 pe an, este numărul autovehiculelor. Acum 10 ani, acestea erau cu 20.000 mai puține pe aceleași străzi! Și vin și vă întreb: oare care va fi numărul lor peste încă 10 ani? Oare cum vor arăta atunci străzile Constanței?
Vreau să se înțeleagă foarte clar că prima propunere a fost pe măsura gravității situației, nu pentru că mi-ar face plăcere să împovărez oamenii.
Dragi constănțeni, rezolvarea acestei probleme urgente va genera beneficii pentru mobilitatea urbană, calitatea aerului și sănătatea noastră, a tuturor. Am încredere că, împreună, vom reuși să găsim cele mai bune soluții pentru orașul nostru și viitorul lui. Aveți și dumneavoastră!
“, a transmis Vergil Chițac.

Vergil Chițac-primarul Constanței

Iată cum sunt împărţite zonele (prima variantă):

C.S.

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. Tot aiurea… tot aiurea… Prețul propus este inca ridicat pt zonele 1A si 1B din centrul orașului si cele de utilitate publica ( policlinica 2, policlinica cu plata de exemplu).
    In alta ordine de ideii : cat te costa daca vrei sa mergi la plaja cu 2 copii in Mamaia sau Plaja Modern?…. vi din km 4/5 cu autobuzul? Colac, umbrelă si 2 copii, plus un credit la banca pt plata parcare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.