VIDEO. Viceprimarii Constanței își doresc ca valoarea taxelor pentru parcare să fie mai mică!

1
2906

În acest moment, viceprimarii Constanței, Florin Cocargeanu și Ionuț Rusu, se află într-un interviu live Focus Press, pentru a discuta despre Regulamentul de Organizare și Funcționare a Parcărilor Publice din Municipiu.

„Noi eram pregătiți să depunem amendamente dacă proiectul nu era retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local. Noi voiam să scădem tarifele. Ne dorim ca prima oră în Zona 1 sau primele 30 de minute să fie gratuite, iar apoi tariful să fie de 5 lei/oră.

Și noi am fost luați din scurt de multe ori. De exemplu, am primit anexele cu zonele și tarifele cu jumătate de oră înainte de începerea ședinței Comisiei de specialitate a Consiliului Local din care fac parte, nu apucasem să citim clar ce scrie acolo, așa că ne-am abținut în acea ședință să acordăm avizul nostru proiectului de hotărâre de aprobare a Regulamentului parcărilor.

Este adevărat, am avut o întâlnire de consultare cât timp acesta a fost în dezbatere, cu reprezentanți ai grupului de lucru care au realizat acest regulament și o parte din propunerile noastre au fost introduse în acesta, cum ar fi variantele de a achita vigniete și pentru o zi, pentru o săptămână și pentru o lună.

Noi și acum avem un amendament pentru ca și toate instituțiile să plătească și ele abonament anual, să nu primească niciun loc liber de parcare“, a declarat Florin Cocargeanu.

Și viceprimarul Ionuț Rusu susține că va solicita modificarea prețului propus pentru parcare în Zona 1, de 7 lei/oră.

„Pe baza primului proiect primit, noi, toți consilierii P.N.L. ne-am întâlnit și am discutat 4-5 ore, am avut propuneri de modificare, iar multe dintre ele au fost introduse în regulament. Iar în final și noi pregătisem amendamente dacă proiectul nu era retras de pe ordinea de zi.

De exemplu, noi ne-am gândit să existe și vignieta pe cinci zile deoarece sunt aproximativ 15.000 de oameni care vin zilnic în Constanța, la locul de muncă. Și de aceea nu ar trebui să plătească și pentru week-end când nu vin la lucru în oraș.

În plus, noi propunem ca licitațiile pentru locurile de parcare rezidențiale să se susțină doar pentru locurile noi create. De exemplu, în această perioadă, pe Tulcei sunt 450 de locuri de parcare și în 2021, prin eliberarea domeniului public de garaje, se vor crea 1.000 de noi locuri de parcare“, a spus Ionuț Rusu.

V.I.

1 COMENTARIU

  1. La Brașov parcarea in centrul orașului este 3 lei/oră iar în parcările litrofe 1,5 lei/ora.Iar Brașovul chiar are parcări!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.