Parcul Viitorului de la CET, înființat în 2009, abandonat de autorități

0
563

În municipiul Constanța era inaugurat, în urmă cu circa 11 ani, un parc dedicat locuitorilor din zona CET, care erau invitați, la vremea aceea, la relaxare, la mișcare sau, de ce nu, la distracție. Inaugurarea acestuia s-a făcut într-un moment ”cheie”, iar locuitorii din zona respectivă erau îndemnați să voteze un candidat anume pentru alegerile prezidențiale. În scurt timp, parcul a fost lăsat de izbeliște și nimeni nu s-a mai ocupat de el.

”Parcul Viitorului” a fost amenajat pe o suprafață de 15 mii de metri pătrați, în 2009, pe vremea fostului primar al Constanței, Radu Mazăre. Terenul aferent parcului a fost atribuit, anterior, în folosința și administrare Uniunii Județene a Cooperativelor de Consum (UJCC), după care, printr-o hotărâre de consiliu, contractul a fost reziliat, pe motiv că ar fi fost insalubru.

Inaugurat cu mare fast

Așa cum arătam mai sus, inaugurarea acestuia s-a făcut în noiembrie 2009, înaintea turului II pentru alegerile prezidențiale, când Mazăre a anunțat ”marele eveniment” – inaugurarea Parcului Viitorului într-o zonă în care, să fim serioși, nu prea și-a bătut nimeni capul pentru cei care locuiesc acolo, la fel ca și în Poarta 6 sau Palazu. În fine, inaugurarea a fost făcută într-un mod specific, cu spectacol, când primarul le-a cerut celor prezenți să îl voteze pe Mircea Geoană pentru Cotroceni, asta după ce Crin Antonescu ieșise din cursă după turul I.

Le-am spus oamenilor şi le spun încă odată. Aşa cum eu am făcut atâtea pentru locuitorii oraşului în cei 10 ani de când sunt primar, îi rog acum să facă şi ei ceva pentru mine. Şi ştiu foarte bine ce le cer. Dacă vreţi să rămân în continuare, voi face multe parcuri. Dacă nu rămân, şi ştiţi la ce mă refer, o să facă parcuri în Constanţa fratele preşedintelui şi Nuţi (Elena Udrea – n.r.) (…) Dacă cetăţenii nu se gândesc şi ei la mine, atunci plec. Vreau să fiu lăsat să fac treabă pentru constănţeni şi să dezvolt Constanţa aşa cum trebuie. Aşa că cetăţenii au de cântărit între mine, ca primar, şi Traian Băsescu. Dacă cetăţenii nu mă ajută, nu mai stau la Primărie”, a spus Radu Mazăre, la vremea aceea, în fața oamenilor și a presei.

Așa cum se știe, oamenii l-au votat tot pe Traian Băsescu, dar nici Radu Mazăre nu a plecat în Brazilia, așa cum amenința pe panourile montate prin oraș, în care scriea ”Dacă iese Băsescu, Brazilia scrie pe mine!”

600 de mii de euro – cheltuiți doar ca să iasă Geoană președinte

După spectacolul organizat de primărie, la care au participat, așa cum era firesc, oamenii din zonă, parcul s-a menținut ”în formă” doar o perioadă scurtă. Cum nu a mai existat niciun interes, a fost lăsat de izbeliște. Echipamentele montate s-au degradat în timp, fața parcului s-a schimbat, iar curățenie s-a făcut tot mai rar. Imediat după inaugurare, oamenii ieșeau în pac pentru a se plimba, pentru a-și plimba câinii, la o țigară sau, pur și simplu, pentru a ieși din apartamente, iar asta se întâmpla și vara, și iarna. Acum, după ani de zile de când a fost amenajat, oamenii nu mai ies în parc nici vara, pentru că arată destul de trist și abandonat. Deși se vede că, recent, s-a făcut curățenie în zonă, localnicii preferă să se plimbe prin oraș. Până și panoul cu numele parcului a dispărut de la intrare.

Degeaba au fost investiți atâția bani, aproximativ 600.000 de euro. Nici Geoană nu a ieșit președinte, Mazăre a ajuns la ”Beciul Domnesc” pentru 9 ani, iar parcul este ”vizitat” doar de câinii maidanezi.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.