Individul care a omorât o femeie în accidentul urmat de fuga de la fața locului de la Peștera, nu vrea să răspundă în fața legii

0
4676

Individul acuzat că a accidentat mortal o femeie, la începutul lunii ianuarie a.c., după care a fugit de la locul accidentului, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Bărbatul a contestat decizia judecătorilor, însă fără succes.

Iașar Șaban, de 31 de ani din Hârșova, este acuzat că, pe data de 5 ianuarie, a accidentat o femeie de 62 de ani, pe DJ 222, în comuna Peștera, în urma căruia victima și-a pierdut viața. Șoferul nu a rămas pe loc, așa cum prevede Codul rutier, ci a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de cercetare.

În urma cercetărilor, polițiștii din Medgidia au reușit să-l identifice, iar bărbatul a fost săltat din Hârșova, acolo unde își are domiciliul. Oamenii legii au mai stabilit că individul conducea un autoturism neinmatriculat, nu avea nici permis de conducere, dar a încercat să șteargă și urmele accidentului.

Pe data de 28 ianuarie, procurorii i-au trimis dosarul în instanță, la Judecătoria Mangalia, pentru a răspunde în fața legii. Șaban a contestat trimiterea în judecată, iar Tribunalul Constanța i-a respins contestația, marți, 2 februarie.

Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatorul inculpat Şaban Iaşar împotriva încheierii judecătorului de cameră preliminară din data de 29.01.2021 pronunţată în dosarul penal nr.603/256/2021/a2 al Judecătoriei Medgidia. În baza art.272 c.p.p. onorariu avocat oficiu Dan Iulia-Folrica, în cuantum de 313 lei se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală: Obligă contestatorul inculpat Şaban Iaşar la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului. Definitivă Pronunţată în camera de consiliu, azi 02.01.2021”.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.