Părinții elevilor cer revenirea la școala online dacă incidența crește

1
2010
Sală de clasă. FOTO Primăria Ovidiu

Părinții vor ca orele să se desfășoare pe platforma online în localitățile unde rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori, grija acestora fiind numărul infectărilor din școli care a explodat în ultimele zile. Potrivit celor mai recente informații aproximativ 13.000 de elevi și 4.400 de profesori infectați cu COVID – 19.

Reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți cer ministrilor Sănătății și Educației ca elevii, din localitățile unde incidența depășeste 6/1000 de locuitori, să treacă pe sistemul de învățământ online, iar aceștia să le asigure accesul.

“Vă adresăm rugămintea ca, în interesul superior al copiilor/elevilor, să dispuneți, în regim de urgență, modificarea Art. 6 din Ordinului nr. 5.338/1.082/1.10.2021, în sensul permiterii suspendării activităților didactice cu prezență fizică a elevilor la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, în localitățile în care rata incidenței este mai mare de 6/1000 de locuitori, prin decizia argumentată a organismului de conducere al unităţii de învăţământ preuniversitar – consiliul de administrație, după consultarea prealabilă a consiliului profesoral, asociaţiei de părinţi/consiliului reprezentativ al părinților și consiliul şcolar al elevilor de la nivelul UI, cu informarea ISJ/ISMB, indiferent de numărul de clase suspendate.” se arată în scrisoarea trimisă de Federație miniștrilor Sorin Cîmpeanu și Cseke Attila.  

În același timp se mai cere garantarea accesului la școala online pentru elevii cu o serie de boli și afecțiuni ce nu pot ajunge la școală.

“Totodată vă solicităm ca prin actul normativ de completare a Ordinului nr. 5.338/1.082/1.10.2021 să se garanteze desfăşurarea procesului educaţional online pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar diagnosticaţi cu boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilităţi, tratament imunosupresiv sau alte afecţiuni cronice, cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor. “, se mai arată în scrisoare.

Părinții activi din Federație relatează că au susținut permanent necesitatea desfășurării cursurilor cu prezență fizică a elevilor, însă situația pandemică actuală i-au determinat să solicite noi măsuri pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor și a familiilor.

Scrisoarea destinată celor două ministere, Educație și Sănătăte, a fost trimisă de Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache.

1 COMENTARIU

  1. Care părinți ? Sunt una dintre mămicile care are copilul la școală din localitatea Bărăganu , nu cred că sunt parinti atâți de mulți să ceară cursurile sa se desfășoare on-line, o informație greșită ,majoritatea vor cursurile sa se tina fata in față , da ,rata de infectare este in continuă creștere , instituțiile cer să se desfășoare cursurile on-line nici de cum că noi părinți am cerut lucrul acesta (poate a fost un părinte ,doi asta nu înseamnă că toată lumea a cerut desfășurarea cursurilor într-un anume fel ) fiecare instituție sa ia o decizie corectă și să și-o asume nu sa arunce pe părinți elevilor din Lanurile și Bărăganu .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.