Părinții trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere înainte de a-și trimite copilul la școală

0
1231
Foto- arhiva

Noi reguli și măsuri de prevenție pentru elevi odată cu începerea școlii din 14 septembrie. Părinții trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere înainte de a-și trimite copiii la cursuri. Această declarație condiționează primirea copilului în colectivitate la inceputul fiecărui ciclu de prezența fizică și trebuie prezentat la triajul epidemiologic la intarea in unitate.

Aceasta este anexată proiectului de ordin de ministru emis marți seară,18 august a.c., care prevede noile norme de prevenție și diminuarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 în instituțiile de învățământ, notează B1.ro

Fiecare unitate de învățământ va informa părinții elevilor în legătură cu obligativitatea prezentării declarației pe proprie răspundere la revenirea în școli. Declarațiile pe proprie răspundere vor fi predate cadrelor didactice la prima oră de curs, iar aceștia le vor preda cabinetului medical școlar.

Declarația de propria răspundere obligatorie odată cu începerea anului școlar

Care sunt măsurile prevăzute în proiect pentru desfășurea în siguranță a cursurilor 

Principala măsură care va intra în vigoare odată cu redeschiderea școlilor este purtarea obligatorie a măștii pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal precum și pentru întregul personal al unității de învățământ, atât în timpul orelor de curs, cât și în timpul recreației în spații închise.

Importantă este și igiena riguroasă a mâinilor, curățenia și dezinfecția în unitățile de învățământ, separarea și limitarea contactului între elevi din clase diferite, neparticiparea la cursuri a preșcolarilor și elevilor ce prezintă febră sau simptome caracteristice pentru infecția cu Sars-Cov-2 sunt măsuri esențiale de prevenție.

Descarcă documentul:

http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2020/08/DRAFT-ANEXA-3-LA-ANEXA.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.