Parisul intră în carantină! Franța se confruntă cu al treilea val de COVID-19

0
393
Paris, Franța. FOTO Anthony Delanoix

Parisul intră în carantină după ce Franța se confruntă cu al treilea val de COVID-19, mai agresiv decât cel precedent. Măsura este luată pentru o perioadă de o lună de zile, au anunțat autoritățile.

Franța a înregistrat mai mult de 35.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. De noile restricții sunt afectate 21 de milioane de oameni din 16 regiuni ale Franței

Noile măsuri nu vor fi la fel de restrictive ca cele precedente a precizat prim ministrul Jean Castex, citat de BBC.

Situația din Paris este îngrijorătoare în special din cauza celor 1.200 de persoane internate la ATI, mult mai multe decât vârful din al doilea val din luna noiembrie a anului trecut, spune ministrul sănătății, Olivier Véran citat de același post de televiziune.

Cu noile măsuri se vor închide afacerile neesențiale, dar vor rămâne deschise școlile și frizeriile, acestea din urmă dacă vor respecta un protocol sanitar particular.

Oamenii vor avea voie și să facă sport în aer liber pe o rază de 10 kilometri față de locuință, dar nu vor putea călători în alte zone ale țării fără un motiv solid și după ce în prealabil vor completa un formular.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.