Parlamentarii USR de Constanța: Nu vom avea drum expres spre Mangalia, ci autostradă

1
2991

Parlamentarii USR de Constanța anunță că noua soluție de a ajunge în Mangalia fără a circula pe DN39 va fi o autostradă, nu un drum expres care să ocolească orașul Techirghiol, așa cum s-a tot vorbit până acum.

După ce deputatul PNL de Constanța Bogdan Huțucă a făcut un apel public către ministrul Transporturilor de a include în Programul Național de Redresare și Reziliență proiectul de construire a Variantei Techirghiol, parlamentarii USR de Constanța anunță că se va realiza o nouă autostradă spre Mangalia, nu un drum expres.

Colegii de partid ai ministrului Cătălin Drulă, deputatul USR de Constanța Cristina Rizea și senatorul USR de Constanța, Remus Negoi, anunță că Autostrada A4 Sud se va desprinde din A4 în dreptul localității Cumpăna și va ocoli Techirghiol. Sursa de finanțare a acestui proiect este viitorul Programul Operațional de Transport.

Cu cât țipă mai tare colegii de guvernare liberali pe Facebook împotriva miniștrilor USR-PLUS, cu atât îți dai seama mai mult că în spatele proiectelor despre care aceștia vorbesc se află incompetența foștilor miniștri peneliști. Este și cazul Autostrăzii A4 Sud, nu drum expres, care se va desprinde din A4 în dreptul localității Cumpăna și va ocoli Techirghiol. Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic vor fi gata în primăvara anului viitor, după care se va da drumul la licitație, pentru execuția lucrărilor, iar sursa de finanțare este Programul Operațional de Transport (POT) 2021-2027.

De ce nu este drumul expres liberal inclus în PNRR? Simplu: În PNRR intră proiecte mature (cu studii de fezabilitate, proiect tehnic etc.), iar domnul ministru Bode, fost ministru al Transporturilor în guvernul liberal de anul trecut, «a uitat» să facă studiul de fezabilitate, proiectul tehnic pentru acest proiect. Mai mult decât atât, nu era stabilit nici măcar traseul. De fapt, domnul fost ministru Bode nu a lăsat niciun proiect matur pentru PNRR. Legătura lui cu PNRR-ul a fost doar în campania electorală de la alegerile parlamentare, când a fluturat opiniei publice un draft de PNRR fără nicio legătură cu realitatea.

Despre PNRR, concret, am început să discutăm cu Comisia Europeană abia anul acesta şi a trebuit să ne încadrăm în limite financiare foarte stricte şi în nişte criterii clare: maturitate proiecte, Rețea CORE europeană.

Norocul nostru, al celor care circulăm spre sudul litoralului, este că la Ministerul Transporturilor a ajuns un ministru USR-PLUS, Cătălin Drulă, care a dat drumul la investigații detaliate de teren, studii topografice, geotehnice etc., adică demersuri concrete, nu vorbe, pentru a demara ceva ce va fi pus în practică până în martie 2022, cu pași și termeni clari de implementare: Autostrada A4 Sud.

Așa că, domnilor colegi liberali, degrevarea traficului spre sudul litoralului se va face și se va face mai bine decât ați gândit-o voi“, a transmis deputatul USR de Constanța Cristina Rizea.

Informațiile au fost confirmate și de către senatorul USR de Constanța, Remus Negoi, care a precizat că, în primăvara lui 2022, se va lansa licitația pentru execuția lucrărilor.

V.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.