Patronii de terase şi restaurante de pe litoral aşteaptă decizii clare: îşi reiau activitatea de pe 1 sau de pe 15 iunie?

0
2086

Industria HoReCa este în fierbere! În timp ce afaceristul Mohammad Murad ameninţă că va preda guvernanţilor cheile de la hoteluri dacă propunerile din acest moment, referitoare la modalitatea de funcţionare a unităţilor de la data de 15 mai, nu devin realitate, restaurantele şi terasele aşteaptă deciziile oficiale în ceea ce le priveşte! Se vorbeşte mult despre faptul că restaurantele şi terasele îşi vor putea relua activitatea de la data de 1 iunie, însă acest lucru nu este o certitudine. Există şi varianta ca doar terasele să reia activitatea din 1 iunie, iar restaurantele (interior) să reînceapă două săptămâni mai târziu, adică pe 15 iunie.

Oamenii de afaceri din branşă, Dragoş Petrescu (preşedinte HORA) şi Dragoş Anastasiu (preşedinte Euroline Group) afirmă că după data de 18 urmează să fie anunţată data de 1 iunie ca dată de la care restaurantele şi terasele îşi vor putea relua activitatea. Cei doi au făcut această afirmaţie după discuţii cu guvernanţii, însă patronii de localuri de pe litoral spun că, până nu apare o decizie oficială, este luată în calcul şi data de 15 iunie.

„Aşteptăm să ni se spună clar data şi în ce condiţii vom funcţiona. Spre exemplu, trebuie să ştim ce număr maxim de clienţi putem avea, dar şi alte reguli de protecţie în privinţa coronavirus”, a declarat, pentru Focus Press, patronul unui local din Eforie. „Comunicarea oficială şi clară este zero, din păcate. Nu ştim nimic cert”, a adăugat acesta.

Dan Popa, de la cherhanaua „Golful Pescarilor” din Agigea, este convins că redeschiderea localurilor va avea loc, cel mai probabil pe 15 iunie. În orice caz, el aşa îşi propună să facă, dacă se va permite acest lucru din luna iunie.

„Aştept cu nerăbdare veşti oficiale. Urmează să aflăm după data de 15 mai şi sperăm să ne încadrăm în a doua ridicare a restricţiilor, cu data de 1 iunie”, a declarat, la rândul său, Crinu Danu, patronul restaurantului Marco Polo din Constanţa.

Reamintim că din data de 15 se încheie starea de urgenţă în România, urmând să intre în vigoare starea de alertă (care sunt diferenţele, citiţi AICI!)

Citeşte şi:

A.C., M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.