Patronii din turism, inclusiv cei din Constanța, au depus plângere penală împotriva ministrului Năsui

0
711

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și Organizaţia Patronală Mamaia Constanţa (OPMCTA) au depus, vineri, 3 septembrie a.c., la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, o plângere penală împotriva ministrului Claudiu Năsui și a altor funcționari din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT). 
 
În plângerea penală nr. 1570/03.09.2021, reprezentanții FPTR și OPMCTA menționează că ministrul Claudiu Năsui și funcționarii din minister sunt vinovați de infracțiuni de abuz în serviciu, prevăzute și pedepsite de art.297 din Codul penal, în calitate de inițiatori ai Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 65/2021.
 
Proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului privind modificarea Ordonanței Guvernului nr. 58/1998, privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România, și a altor acte normative, a fost trecut pe ordinea de zi și aprobat în ședința Guvernului României din data de 29.06.2021 (OUG nr. 65/2021), fără a fi respectat termenul de zece zile afișat pe site, fără avizul Comisiei de Dialog Social MEAT, fără a fi discutată în CES și fără a comunica un răspuns la solicitarea FPTR din adresa nr. 1548/27.06.2021.  
 
„Potrivit art.175 alin(1) lit.b) din Codul penal, persoanele împotriva cărora s-a formulat această plângere au calitatea de funcționari publici întrucât exercită o funcție de demnitate publică, iar adoptarea, dar și susținerea unui act normativ cu încălcarea prevederilor Legii nr. 52/2003, privind transparența decizională, reprezintă o îndeplinire defectuoasă a atribuțiilor de serviciu“, susțin reprezentanții FPTR și OPMCTA.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.