Ministrul Educației: Profesorii nu pot garanta că la evaluările on-line au răspuns elevii

0
140
Sorin Cîmpeanu - Foto: Facebook

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, că evaluările on-line ale elevilor nu sunt relevante deoarece nu există platforme dedicate și securizate, deci profesorii nu pot garanta 100% că cei care au rezolvat testele au fost chiar elevii.

Sorin Cîmpeanu a declarat, la Black Sea and Balkans Security Forum, că nu există nici în prezent platforme dedicate şi securizate pe care să poată fi efectuată o evaluare on-line corectă.

„Componenta de evaluare-examinare n-a înregistrat niciun progres. Nu există nici acum platforme dedicate şi securizate prin care să avem o evaluare corectă în învăţământul online. Nu există. Îmi pare rău că trebuie să o spun atât de direct, dar evaluările online şi-au pierdut foarte mult din relevanţă pentru simplul motiv că nu ştiu să fie profesori care pot garanta 100% că cei care au răspuns acestor teste, examinări, evaluări din spatele unui ecran sunt cei care trebuiau să răspundă. Este un detaliu, privit de unii, este esenţial din punctul meu de vedere, pentru calitatea actului educaţional care se finalizează prin evaluare, examinare“, a declarat Sorin Cîmpeanu. Potrivit acestuia, învățământul on-line nu a fost o opțiune, ci o soluție de avarie.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.