Patronul complexului Alpin Resort, noi demersuri pentru construirea hotelului din stațiunea Olimp: la subsol va avea SPA, iar pe acoperiș, piscină

0
1594
Neptun - Olimp. FOTO: Litoralul Romanesc

Patronul complexului hotelier Alpin Resort din Poiana Brașov, Claudiu Aron, a depus noi documente la Agenția pentru Protecția Mediului, pentru construirea hotelului din stațiunea Olimp. Asta după ce, în luna noiembrie 2022, experții de mediu au considerat că actele trimise în acel moment sunt incomplete.

Proiectul depus de către Alpin 2003 SRL, „Demolare construcții existente și construire complex hotelier S+P+5Er (hotel, restaurant, piscină, spații multifuncționale, SPA), amenajări exterioare și împrejmuire teren“  a întâmpinat unele probleme specifice, care au fost menționate în Raportul de evaluare a impactului asupra mediului, iar acum au fost depuse noi documentații.

Obiectivul de investiții propune edificarea în staţiunea Olimp, pe strada Olimp nr. 10, a unui complex cu regim de înălțime S+P+5E, cu funcţiunea de hotel, restaurant, piscină, spații multifuncționale și SPA. Imobilul va cuprinde 124 de camere și două apartamente pentru cazare. Totodată, prin proiect se propune desființarea unei piscine cu suprafața de 2.092,5 m, a unor vestiare cu suprafață de 121,8 mp și a unui corp administrativ P+1E+M, cu suprafaţă construită de 63 mp.

Lucrările pentru realizarea complexului hotelier nu vor interfera cu cele de protecție a zonei costiere propuse în zona Olimp de ABADL, iar după realizarea acestora, cea mai mică distanță între limita amplasamentului și țărmul Mării Negre va fi de aproximativ 80m.

Organizarea spațial-funcțională a nivelelor ce compun imobilul va fi astfel: la subsol vor fi hol, lifturi și casa scării, centrală termică, vestiare personal, birouri personal, spații depozitare bucătarie, depozite, adăpost apărare civilă, șase camere pentru personal, fiecare cu baie proprie, zonă SPA cu patru cabinete, hol și zonă de recepție.

La parter vor fi amenajate recepția, cameră bagaje, hol, lifturi și casa scării, grupuri sanitare publice, sală multifuncțională, restaurant, bar, depozit bar, bucătarie. La etajele I-IV, vor fi 24 de camere comunicante, două câte două, pe fiecare nivel, compuse din hol, baie, cameră și terasă, și două camere simple, cu baie proprie și hol.

La etajul V vor fi 20 de camere comunicante, două câte două, compuse din hol, baie, cameră și terasă, și două apartamente compuse din hol, băi, living, chicinetă, dormitoare și terase. Terasa pentru plajă va avea o capacitatea de 120 de persoane și va avea acces la piscină. Piscina propusă a se amenaja peste etajul V al complexului hotelier va avea o capacitate de 300 mc și va fi echipată cu filtre anticalcar.

Firma Alpin 2003 SRL a fost înființată la data de 20 iunie 2003, având sediul pe strada Poiana Doamnei, numărul 9, din Poiana Brașov. Administratori și asociați sunt Claudiu și Ileana Roxana Aron, fiecare cu câte 50% din capitalul social. Cifra de afaceri raportată în anul 2021 a fost de 36.782.959 de lei, datoriile de 57.416.579 de lei și 146 de angajați.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.