Patzaichin caută un profesionist pentru postul de guvernator al Deltei Dunării

0
337

U.S.R.-P.L.U.S. i-a propus lui Ivan Patzaichin să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării, care să aleagă viitorul guvernator. Acesta este de acord și bucuros să participe la acest demers.

U.S.R.-P.L.U.S. propune un proces transparent si consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (A.R.B.D.D.).

„Alianța propune în premieră un proces transparent și consultativ pentru stabilirea conducerii executive a ARBDD), responsabilitate care i-a revenit Alianței după negocierile cu partenerii de coaliție. Pentru începerea procesului de recrutare, cei doi co-președinți ai Alianței i-au adresat o invitație lui Ivan Patzaichin să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării, din care să facă parte asociații și actori relevanți și cu interese diverse. Acest grup consultativ va avea rolul de a stabili mandatul viitorului guvernator, profilul ideal și elementele de competență necesare pentru a demara proiecte în sprijinul comunității”, a transmis U.S.R.-P.L.U.S.

Potrivit lui Patzaichin, deciziile A.R.B.D.D. trebuie să țină cont de viața comunităților Deltei, de natura și cultura locului, de valorificarea cu măsură a potențialului său economic și, mai ales, de opiniile locuitorilor și ale specialiștilor.

„Mă bucur să văd că cei care au responsabilitatea desemnării guvernatorului Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au înțeles că e nevoie de o consultare cu oamenii serioși ai locului și cu experți în dezvoltare durabilă.

Am fost de acord să particip la efortul de a aduce la aceeași masă pe cei care au experiență, bună credință și optimism cu privire la viitorul Deltei. Eu nu voi fi decât un liant care să ajute dialogul.

Cei ce vor conduce această instituție trebuie întâi să ne convingă că au o viziune, că înțeleg lumea noastră de azi, știu ce oportunități există și sunt deprinși să gândească pe termen lung“, a declarat Ivan Patzaichin.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.