VIDEO. Noi reguli impuse în școli, înainte și după redeschiderea lor

0
359

Ministrul Sănătății a anunțat noi reguli ce vor fi impuse în școli, înainte și după redeschiderea acestora la începutul semestrului II.

După ședința de Guvern, ministrul Sănătății a reiterat faptul că redeschiderea școlilor va avea loc dacă nu crește numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 și a anunțat măsurile de precauție ce vor fi luate pentru buna desfășurare a cursurilor.

„Președintele a anunțat ieri (joi, 14.01.2021 – n.r.) că de la începutul lunii februarie, de pe 8 februarie, vor fi deschise școlile. Vor fi deschise școlile, sigur, în anumite condiții, în anumite condiții de siguranță și în anumite condiții epidemiologice, mai precis dacă trendul rămâne același pe care îl vedem astăzi, respectiv dacă lucrurile chiar se îmbunătățesc. Nu e o garanție, dar este o promisiune, e o promisiune că dacă evoluția lucrurilor ne permite lucrul acesta, atunci e un obiectiv pentru acest Guvern să redeschidă școlile.

Nu o vom face fără măsuri de precauție și între măsurile de precauție vor fi următoarele: vaccinarea personalului din învățământ, vaccinarea învățătorilor, vaccinarea profesorilor. Tot personalul din învățământ este în etapa a doua de vaccinare, etapă deschisă astăzi (vineri, 15.01.2021 – n.r.).

Al doilea lucru, a doua măsură pe care o luăm este testarea, testarea tuturor persoanelor simptomatice și a tuturor persoanelor care sunt contacți ai celor identificați pozitiv cu COVID-19. Cu alte cuvinte, dacă cineva apare într-o anchetă epidemiologică și intră în contact cu altcineva din școală sau lucrează în aceeași școală va fi imediat testat, va fi testat cu teste antigen, fie că este copil, fie că este adult. De asemenea, oricine are simptome va fi testat. Dacă un copil dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copiii vor fi testați“ a anunțat Vlad Voiculescu.

Ministerul Sănătății lucrează și la un ghid de bune practici, care să fie folosit pentru a se lua cele mai bune măsuri în școli, pentru evitarea transmiterii COVID-19.

Vom avea, de asemenea – și se lucrează în Ministerul Sănătății –  colegii mei chiar acum și peste week-end vor lucra la un ghid de bune practici, un ghid de bune practici pentru școli, un ghid de bune practici care să ne asigure că cele mai bune măsuri sunt luate încă de pe acum pentru începerea școlii de pe 8 februarie și, sigur, toate celelalte măsuri care au fost luate înainte în școli vor fi acum și mai strict supravegheate și încurajate de către autoritățile publice centrale și locale. Vorbesc de decalarea programului școlar, pentru asigurarea distanțării, vorbesc sigur despre purtarea corectă a măștii, vorbesc despre igiena mâinilor ș.a.m.d.“, a mai explicat ministrul Sănătății.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.