Penitenciarul Poarta Albă va construi noi celule pentru deținuți

0
240
Penitenciarul Poarta Albă

Penitenciarul Constanța – Poartă Albă este partener într-un proiect cu fonduri norvegiene, în cadrul căruia se va construi un pavilion nou pentru deținuți și altul pentru Serviciul de Probațiune. Proiectul are valoarea de 5 milioane de euro.

Consiliul Tehnico-Economic al Administrației Naționale a Penitenciarelor a avizat Studiul de fezabilitate privind obiectivul de investiții „Complex Corecțional – Penitenciar Constanța – Poarta Albă, Secția exterioară Valu lui Traian“, studiu realizat de proiectantul general S.C. Kat Concept Design SRL.

Obiectivul de investiții presupune construirea unui pavilion nou, cu 80 de locuri de cazare, pentru deținuți și un pavilion multifuncțional ce va deservi activitățile Serviciului de Probațiune Constanța. Lucrările de construcție, ce vor îmbunătăți atât infrastructura, cât și capacitatea instituțională ale sistemelor penitenciar și de probațiune, sunt estimate la o valoare totală de 1.224.792,35 euro și vor fi derulate pe o perioadă de 24 luni.

Investiția este prevăzută în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor corecționale din România prin implementarea principiului normalității – 4NORM-ality“, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, programul „Justiție“, implementat de către Administrația Națională a Penitenciarelor, în calitate de promotor de proiect, și în care Penitenciarul Constanța – Poarta Albă are rolul de partener.

Proiectul este finanțat de Regatul Norvegiei, prin Granturile Norvegiene, și are o valoare totală de 5.000.000 de euro. Obiectivul său îmbunătățirea procesului de executare a pedepselor privative de libertate în penitenciare, prin aplicarea principiului normalității. Principiul normalității, implementat cu succes în sistemul corecțional norvegian și în concordanță cu Recomandarea Consiliului Europei privind Regulile Penitenciare Europene (2006) – partea I, presupune ca tuturor persoanelor private de libertate să le fie asigurate, pe cât posibil, condiții de viață similare celor pe care le-ar avea în libertate.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.