Pentru că cetățenii nu înțeleg împărțirea zonelor de parcare din oraș, Primăria Constanța anunță că a elaborat o hartă interactivă

1
648

Constănțenii nu s-au obișnuit sau nu au înțeles încă modul de împărțire a zonelor de parcare din oraș. De altfel, momentan nu stăpânesc regulamentul nici polițiștii locali. Prin urmare, Primăria Constanța anunță că “pentru a veni în sprijinul cetățenilor și a-i ajuta să înțeleagă mai bine cum sunt împărțite zonele de parcare în oraș, a fost elaborată o hartă interactivă în care vor putea fi vizionate distinct toate parcările”.

Conform hărții, zonele 0 și 1 de parcare au fost marcate cu portocaliu, respectiv cu albastru, astfel:

– Zona 0 cuprinde 17 spații de parcare în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia (între 1 mai și 15 septembrie), desfășurați pe 20.025 m;

– Zona 1 cuprinde 28 spații de parcare în municipiul Constanța, desfășurați pe 5.780 m.

În total, parcările din zonele 0 și 1 sunt amenajate pe 25.805 m, care reprezintă doar 5% din arterele municipiului Constanța – 511 km, restul fiind cuprinse în zona 2, aferentă parcărilor rezidențiale.

Amintim că abonamentul de 199 lei aferent zonei 2 permite constănțenilor parcarea, fără loc rezervat și fără plata vreunei taxe atât la domiciliu (dacă acesta este situat în zona 2 și nu dețineți abonament rezidențial anual), cât și în orice altă parcare publică nerezervată din zona 2. Zona 2 acoperă aproximativ 95% din parcările publice din municipiu.

Harta spațiilor de parcare pentru zonele 0 și 1 poate fi accesată de pe site-ul Primăriei Constanța secțiunea „Parcări zonele 0 și 1“ – http://www.primaria-constanta.ro/ sau accesând următorul link: https://cutt.ly/BW7p5Ys.

1 COMENTARIU

  1. Hai ca a trecut vara, ati muls deja tot ce se putea de la turisti cu manevra asta…

    Acum acceptati odata ca ati gandit un sistem prost, gandit pe fuga si ca l-ati pus mult prea repede in aplicare. Luati-l inapoi, revizuiti, ganditi la rece, abia apoi il implementati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.