Pentru mizerie, evaziune fiscală și piraterie în domeniul drepturile de autor, poliția, ANPC și DSP au închis un restaurant din Mihail Kogălniceanu

0
1575
Intrarea în localitatea Mihail Kogălniceanu. FOTO Google Maps

Un control amplu s-a desfășurat la un restaurant din Mihail Kogălniceanu de pe DN 22, la activitate participând polițiști de la investigarea criminalității economice și inspectori de la protecția consumatorilor, DSP și ITM. Neregulile au fost atât de multe și de grave încât s-a întocmit un dosar de cercetare penală și amenzi consistente.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța au desfășurat în cursul zilei de 17 august o acțiune în localitatea Mihail Kogălniceanu, la un punct de lucru al unei societăți comerciale.

În urma activităților, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei, la O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind confiscată suma de 626 de lei.

De asemenea, polițiștii de investigare a criminalității economice au constatat o infracțiune la Legea 8/1996, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de reproducere a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe.

Totodată, reprezentanții A.N.P.C. Constanța au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, pentru abateri privind produsele expirate, produse și proceduri nesigure, produse depozitate neconform, ustensile neprofesionale, cât și neîngrijire bloc alimentar, conform O.G. 21/1992, în același timp fiind dispusă oprirea temporară a prestărilor de servicii până la remedierea deficiențelor.

În plus, reprezentanții D.S.P. Constanța au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 6.200 de lei, pentru încălcarea prevederilor H.G. 857/2011 privind normele din domeniul sănătății publice.

Administratorul societății comerciale a fost invitat la sediul I.P.J. Constanța, respectiv I.T.M. Constanța, pentru continuarea verificărilor.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.