Falsul procuror prins în flagrant, cel care i-a surprins chiar și pe cei de la DNA, a fost trimis în judecată

0
475
Imagine cu rol ilustrativ

Falsul procuror care pretindea bani pentru a interveni pe lângă așa-zișii ”colegi” în vederea soluționării favorabile a unor dosare penale, a fost trimis în judecată. Este vorba despre I.M.G., de 36 de ani, bărbatul care a reușit performanța de a-și înșela până și apropiații cu privire la ”profesia” sa.

Procurorii DNA Constanța au finalizat urmărirea penală față de individul care se prezenta drept ”procuror” și care s-a folosit de această falsă profesie pentru a obține bani de la persoane certate cu legea. El a fost trimis în judecată, luni, 17 august, pentru trafic de influență.

La sfârșitul lunii iulie a.c., procurorii DNA Constanța au anunțat începerea urmăririi penale față de un bărbat prins în flagrant în timp ce primea bani de la un denunțător, căruia i s-a prezentat având calitatea mincinoasă de procuror. Folosindu-se de această postură, bărbatul i-a perceput o sumă mare de bani, asigurându-l că are prieteni printre procurorii DIICOT, precum și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia și că poate vorbi cu aceștia în vederea soluționării favorabile a unor dosare penale. Denunțătorul a acceptat și a anunțat, între timp, și DNA-ul, reclamând că un procuror îi cere bani.

Chiar și procurorii DNA au crezut că au de-a face cu un magistrat și au mers pe premisa asta pe tot parcursul acțiunii de flagrant. Abia când i-au găsit în buzunar legitimația falsă pe care o folosea și pe care scria ”Procuror – șef de birou”, abia atunci și-au dat seama că au de-a face cu un impostor în toată regula.

Culmea este că, potrivit unor surse din anchetă, bărbatul și-a mințit până și familia cu privire la ”munca” sa. Adică până și membrii familiei știau că el este procuror, nicidecum nu știau că au un impostor în familie.

Acum, că urmărirea penală a fost finalizată iar dosarul a ajuns în instanță, acesta urmează a da socoteală în fața legii, pentru infracțiunea de ”trafic de influență”, deși, potrivit rechizitoriului, i s-ar fi putut adăuga și infracțiunea de uzurpare de calități oficiale, faptă care i-ar fi putut aduce un spor de pedeapsă de la unu la cinci ani de detenție.

Daniel ALBU

Citește și: Trafic de influență la Constanța: Fals procuror prins în flagrant de DNA

Falsul procuror și-a convins până și familia că este magistrat; adevărul s-a descoperit chiar în timpul flagrantului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.