Percheziții! Oamenii legii din Sighetu Marmației au confiscat canabis şi ţigări de contrabandă

0
243

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră din Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni individuale, dar și în cooperare cu alte autorități, aproximativ 11.800 pachete cu ţigări, în valoare de peste 137.000 lei, precum și plante și substanțe psihotrope.

“În data de 17 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureș, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate“, au anunțat oamenii legii.

Astfel, în baza mandatului de percheziție emis de Judecătoria Sighetu Marmației, oamenii legii s-au deplasat la un imobil nelocuit, aflat în construcție, de pe raza localităţii Rona de Sus, județul Maramureș, unde aveau date că se află depozitată o  cantitate mare de ţigări provenită din activităţi de contrabandă.

Lucrătorii noștri au descoperit în interiorul imobilului unsprezece colete ce conțineau țigări de contrabandă, un ambalaj sferic învelit în staniol ce conținea o substanță  de culoare verde- oliv cu miros înțepător specific canabisului, precum și două plante de dimensiuni mici,  posibil tot canabis.

Cu ocazia celor constatate, țigările au fost transportate la sediul serviciului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.970 pachete de ţigări, de provenienţă Duty Free, iar plantele și substanța verde-oliv au fost preluate de lucrătorii din cadrul S.C.C.O Maramureș în vederea expertizării și continuării cercetărilor.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 93.249 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerii la răspundere a acestora.

În ziua de 18 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vicovu de Sus au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.30, polițiștii au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Vicovu de Sus, județul Suceava, două  persoane care se deplasau spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au fugit  în localitate. În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului au fost descoperite două colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.800 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 32.760 lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale. Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au descoperit pe timpul executării unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, cantitatea de 998 pachete de țigări de proveniență ucraineană“, potrivit oamenilor legii. Țigările în valoare de 11.677 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și documentării activității infracționale.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.