VIDEO. O adolescentă din Bulgaria, dată dispărută, a intrat fraudulos în România

0
364

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, un tânăr și o tânără din Republica Bulgaria, care au încercat să intre ilegal în România și pe care mama băiatului și concubinul acesteia urmau să îi ajute să ajungă în vestul Europei. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți.

În data de 16.10.2020, în jurul orei 19.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – județul Constanța au observat, cu ajutorul tehnicii de supraveghere, pe principiul termoviziunii, două persoane care se deplasau, pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării.

Acestea au fost reținute și conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Oamenii legii au stabilit că cei în cauză sunt doi cetăţeni bulgari, un tânăr în vârstă de 18 ani, respectiv o tânără de 16 ani.

S-a constatat că persoana de sex feminin figura în bazele de date ale autorităților bulgare ca fiind dispărută.

În același timp, în Punctul comun de Trecere a Frontierei Negru Vodă – Kardam, s-au prezentat pentru a intra în țară, călătorind cu un autoturism înmatriculat în Germania, un cetățean din Republica Bulgaria și unul din Republica Turcia. În baza analizei de risc, cele două persoane se încadrau în profilul de risc pentru trafic de migranți, astfel că polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului, care nu a respectat itinerariul de deplasare, deplasându-se pe un drum secundar. În scurt timp, mașina a fost oprită, iar cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări.

În baza verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi sunt mama băiatului și concubinul acesteia, care urmau să-i preia pe cei doi după ce treceau ilegal frontiera în România, cu scopul de a-i transporta într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, toate cele patru persoane fiind predate, conform acordului de readmisie româno-bulgar, Poliţiei de Frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.