Persoanele fără adăpost pot fi găzduite în centrul Primăriei doar dacă vin cu rezultat negativ la testul COVID-19

0
222

În condițiile în care temperaturile continuă să scadă, tot mai multe persoane fără adăpost se îndreaptă spre centrele sociale. Acestea trebuie întâi să mergă la Spitalul Județean Constanța, pentru a se testa pentru COVID-19.

În Constanța, Centrul permanent pentru persoanele fără adăpost „Sfânta Filofteia“ poate găzdui 25 de persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică impuse de contextul actual.

Persoanele fără adăpost beneficiază de apă caldă, căldură, hrană și haine de schimb. Dar este obligatoriu ca ele să meargă întâi la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, pentru a obține o fișă pe care să fie specificat apt pentru colectivitate, dar și să prezinte rezultat negativ al unui test rapid COVID -19 și să nu necesite îngrijire medicală.

Conform Regulamentul de organizare şi funcţionare, beneficiarii serviciilor sociale acordate în adăpostul de noapte sunt:

a) persoanele fără adăpost, cu domiciliul/reşedinţa înregistrată în actele de identitate pe raza municipiului Constanța, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: sunt persoane care nu au o locuinţă, trăiesc în stradă, spaţii publice, precum parcuri, scări de bloc, canale, imobile dezafectate sau nelocuite, care nu au acces imediat la o formă de locuire.

b) persoanele fără adăpost, fără acte de identitate, identificate în evidenţele Poliţiei Locale, cu ultimul domiciliu/reşedinţa în municipiul Constanța.

c) prin excepţie, persoane fără adăpost cu adresa de domiciliu în altă unitate administrativ-teritorială, identificate pe raza municipiului Constanța, pe perioada sezonul rece noiembrie – martie, în funcţie de locurile disponibile.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.