Personalul din centrele de vaccinare antiCOVID, neplătit de la începutul anului

0
519

Medicii și asistenții medicali din centrele de vaccinare anticovid sunt neplătiți de la începutul anului. Ministrul Sănătății susține că vor fi alocate, săptămâna viitoare, sumele necesare în acest sens.

În toate centrele de vaccinare antiCOVID din România, medicii și asistenții medicali sunt încă neplătiți, deși au trecut mai bine de două luni de la începutul anului.

„Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța susține că a depus cererea de finanțare pentru plata personalului vaccinator, iar Ministerul Sănătății urmează să deconteze aceste servicii“, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al D.S.P. Constanța, Tudorel Ene.

De cealaltă parte, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că va realiza plata personalului medical care activează în centrele de vaccinare și a cheltuielilor de organizare, de săptămâna viitoare.

„Sumele alocate plăților pentru activitățile privind vaccinarea sunt prevăzute în Bugetul de Stat pentru anul 2021, promulgat în data de 8 martie a.c.  

Pentru luna ianuarie 2021 și o parte din luna februarie 2021, Ministerul Sănătății va realiza plăți în valoare de 4.184.000 de lei, reprezentând plata personalului medical și cheltuieli de organizare a centrelor de vaccinare“, a declarat Vlad Voiculescu.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.