Pescarii din Portul Tomis reclamă că Horia Constantinescu i-ar fi înjurat

0
2703

Reprezentanții Asociației Albastrosul solicită, public, lui Horia Constantinescu să-și ceară scuze pentru limbajul licențios avut față de vicepreședintele O.N.G.-ului, Mihai Macovei. Primăria nu are, deocamdată, nicio poziție oficială față de cele întâmplate luni, în Portul Tomis.

„Îl somăm public pe domnul Constantinescu Horia, angajat al Primăriei Constanța, să-și ceară scuze pentru limbajul licențios avut față de vicepreședintele asociației – dl Mihai Macovei – și defăimarea asociației noastre, prin afirmațiile denigratoare făcute în public, fără un minimum de suport, din data de 15.03.2021 în locația din Portul Tomis Constanța!“, au transmis reprezentanții Asociației pentru Pescuit, Agrement și Scufundări Autonome în Marea Neagră „Albatrosul“.

Pe lângă injurii, directorul executiv Horia Constantinescu din cadrul Primăriei Constanța ar fi asociat asociația cu o grupare infracțională care funcționează fără a a deține documente legale de constituire, cu probleme penale în justiție, mai susțin reprezentanții „Albatrosul“.

Până acum, Primăria nu are nicio poziție oficială față de cele sesizate de asociație.

„Deocamdată nu am primit nicio solicitare în care să se prezinte exact ce s-a întâmplat și prin care să ni se ceară un răspuns. Vă putem spune, însă, că se va oferi asociației o soluție să își amplaseze ambarcațiunile în zona portului, dar nu pe spațiul verde“, ne-a declarat Alin Vintilă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

De parcă administrația locală nu s-ar putea autosesiza cu privire la declarațiile din spațiul public și demara o anchetă cu privire la comportamentul neadecvat al unui angajat propriu, care ocupă chiar o funcție de conducere!

Fiind vorba de Horia Constantinescu, nu ne-ar mira ca reprezentanții asociației să aibă dreptate, ținând cont de reacțiile acestuia din perioada consultării publice a Regulamentului parcărilor din Constanța sau de incidentul de pe plaja din Costinești, pe care o administra, când țipa și intervenea cu bodyguarzii împotriva unei femei care voia să își întindă un cearșaf.

Reamintim că Primăria Constanța ne informa, la sfârșitul lunii noiembrie 2020, că în timpul desfășurării campaniei de curățenie, lucrătorii Direcției Gestionare Servicii Publice și reprezentanții operatorului de salubritate au identificat, în Portul Tomis, cantități însemnate de deșeuri, pe un teren care ar aparține, din nou, Municipalității, după ce ar fi fost retrocedat, și care ar fi ocupat abuziv, fără a deține niciun contract, de Asociația pentru Pescuit, Agrement și Scufundări Autonome în Marea Neagră „Albatrosul“. Poliția Locală ar fi notificat asociația să facă demersurile pentru a intra în legalitate.

Culmea, luni, 15 martie a.c., Primăria a demarat o nouă acțiune de igienizare a spațiilor verzi din zona Portului Tomis și plaja Modern, și imediat a apărut solicitarea asociației de scuze publice din partea lui Horia Constantinescu.

Contactat telefonic, acesta a refuzat să comenteze cu privire la ce s-a întâmplat în Portul Tomis.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.