Peste 10 milioane de lei pentru rugbiul constănțean

0
126

Primarul Vergil Chițac, a primit, miercuri, o delegație a Federației Române de Rugby (F.R.R.), condusă de președintele Alin Petrache. S-au discutat cu această ocazie, prioritar, soluțiile de sprijinire a rugbiului de performanță în municipiul Constanța.

Președintele F.R.R. a evidențiat faptul că „orașul Constanța reprezintă unul dintre pilonii rugbiului românesc, având o bază piramidală eficientă (rețea școlară funcțională, cluburi sportive de juniori și seniori, pregătire de calitate, selecție riguroasă, resursă umană de valoare etc.), care favorizează performanța și care alimentează în mod constant echipele naționale“. Delegația F.R.R. a evidențiat existența unui management local deosebit de perfomant și apreciat la nivel național, care trebuie susținut în continuare, mai ales că Asociația C.S. Tomitanii din Constanța reprezintă un proiect unic la nivel național în domeniu, pregătind sportivi pe toate palierele de vârstă și performanță (copii, juniori mici, juniori mari, seniori).

Primarul Vergil Chițac a transmis întreaga disponibilitate a instituției de a sprijini și pe mai departe acest domeniu sportiv, la nivelul municipiului Constanța. În ultimii ani, Primăria a sprijinit cu sume substanțiale acest domeniu (finanțarea domeniului cu suma de 10.700.000 de lei în ultimii cinci ani (perioada 2016-2021), dintre care 7.400.000 de lei pentru sprijinirea activității Asociației Club Sportiv Tomitanii – seniori și 3.300.000 de lei pentru sprijinirea activității Clubului Sportiv Cleopatra Mamaia – juniori).

Vergil Chițac a subliniat că este nevoie de soluții care să reorienteze copiii spre sport, mai ales în actuala situație epidemiologică, determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Principalul beneficiu al consolidării efortului instituțional în domeniu va fi educarea pentru sport pe termen lung a tinerelor generații din municipiu. În acest sens, Primăria are în vedere totodată, în regim prioritar, și soluții pentru dezvoltarea infrastructurii bazelor sportive și a infrastructurii sportive în general, la nivelul municipiului.

Sunt proiecte în curs pentru modernizarea infrastructurii Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța, iar proiectele mari existente, precum construirea Sălii Polivalente, trebuie dublate de proiecte de construire și modernizare a întregii infrastructuri sportive (terenuri de sport, săli de sport, bazine de înot etc.), cu finanțare hibridă – locală și centrală, publică și privată etc.

Delegația F.R.R. a evidențiat, totodată, oportunitatea înființării unui club sportiv municipal în Constanța, din care rugbiul ar putea face parte ca secție sportivă autonomă.

Federația Română de Rugby va desfășura și în continuare, pe raza municipiului Constanța, proiecte de promovare a rugbiului, a sportului în general, cu participarea elevilor și tinerilor din școli și din cluburile de specialitate, pe durata sezonului (turnee pe plajă, evenimente locale sportive cu implicarea C.S. Tomitanii etc.) și în afara acestuia.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.