Dramă și comedie, în week-end, la Teatrul de Stat Constanța

0
158

În acest week-end, Teatrul de Stat Constanța a programat două spectacole, din registre total diferite.

Teatrul de Stat Constanța prezintă vineri, 19 februarie a.c., la ora 19.00, „Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu, un spectacol foarte intens și emoționant, despre un caz real, petrecut în Israel relativ recent.

Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 14 ani. Traducerea textului îi aparține Adei-Maria Ichim, scenografia este realizată de Răzvan Bordoș și lighting designul, de Cristian Niculescu.

Pentru că este un spectacol neconvențional, în care publicul, puțin numeros, se află pe scenă, foarte aproape de spațiul de joc, iar precauțiile impuse de pandemie ne obligă să reducem încă și mai mult numărul de locuri, spectatorii vor putea să-l vadă și sâmbătă, 20 februarie a.c., la aceeași oră.

În distribuție: Cristiana Luca și Ecaterina Lupu (care joacă, alternativ, același rol), Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai.

Duminică, 21 februarie a.c., de la ora 19.00, Teatrul de Stat Constanța ne invită, din nou, la „Meciul de comedie”, în regia lui Dragoș Muscalu. Un spectacol de improvizație ce nu are un scenariu și nu are un deznodământ cunoscut, pentru că spectatorii sunt cei ce dau ideile pe care actorii improvizează. Și tot spectatorii, prin aplauzele lor, decid care dintre cele două echipe ce se înfruntă pe scenă este câștigătoarea meciului.

În distribuție: Mirela Pană, Florina Stănculeț, Andrei Cantargiu, Remus Archip, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Ștefan Mihai, Vlad Lință. Actorii sunt acompaniați live de pianistul Mădălin Nicolae Mușat, care improvizează și el o muzică adecvată poveștilor inventate de actori. Scenografia este creată de Lăcrămioara Dumitrașcu.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.