Peste 150 de sancțiuni aplicate de forțele de ordine la protestul de la Constanța: amenzi de peste 82.000 de lei

0
169

Jandarmii constănțeni alături de politisti au asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestul ce a avut loc luni, 29 martie a.c., în municipiul Constanța, împotriva noilor restrcții impuse de Guvern.

Permanent, pe timpul desfășurării acestei manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora. Precizăm că adunarea publică s-a desfășurat fără a se înregistra incidente de natură să tulbure ordinea publică.

Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 157 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 82.100 de lei, pentru nedeclararea manifestației și pentru desfășurarea acestora fără respectarea prevederilor legale.

Totodată, în jurul orei 19.00, trei adolescenți care trăgeau cu praștia în coloana de manifestanți ce se afla în marș pe Bulevardul Marinarilor,  au fost identificaţi şi sancţionaţi cu amenzi în cuantum total de 900 lei, conform Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea şi a altor persoane care au încălcat legea.

Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară.

Jandarmeria Română va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.