Peste 2.400 de laptopuri, distribuite liceenilor din județul Constanța

0
96

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a început joi, 8.04.2021, distribuirea unui număr de 2.406 de laptopuri pentru 46 de licee din județ: 14 din mediul rural și 32 din cel urban.

Acțiunea se desfășoară la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ Constanța, în baza unei programări a instituțiilor școlare, la intervale orare fixate astfel încât să se respecte distanțarea fizică, precum și toate măsurile specifice privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Laptopurile au fost achiziționate de Ministerul Educației – Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă în cadrul Proiectului privind învățământul secundar ROSE, finanțat prin acord semnat de către Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Guvernul României.

Aceste dispozitive vor fi date în folosință gratuită elevilor care nu dispun de echipamente electronice proprii, cu scopul de a le permite participarea la activități de învățare prin intermediul tehnologiei și al Internetului.

De ele vor beneficia, în primul rând, elevii din categorii și grupuri dezavantajate: elevi care provin din familii cu venituri mici, elevi romi sau alți elevi discriminați pe baza identității / etniei, elevi cu cerințe educaționale speciale / cu dizabilități, elevi care trăiesc în zone rurale, izolate, greu accesibile sau alte zone în care nu există școli în proximitate.

Beneficiarii vor intra în posesia laptopurilor în baza unui contract de comodat valabil un an, cu posibilitatea prelungirii până la finalizarea studiilor în unitatea de învățământ respectivă. În situația în care elevul se transferă la o altă instituție școlară sau nu mai este înmatriculat la unitatea de învățământ de la care a primit în folosință gratuită laptopul, acesta va preda dispozitivul școlii furnizoare.

Proiectul ROSE se derulează în perioada 2015 – 2022, la nivelul liceelor tehnologice, având ca obiective reducerea ratei de abandon școlar, creșterea ratei de absolvire și îmbunătățirea performanței la examenul de Bacalaureat.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.