VIDEO! Ce părere au șoferii despre faptul că străzile Nicolae Iorga, Poporului și Ion Rațiu au devenit cu sens unic

0
2027

În urmă cu câteva zile, municipalitatea a anunțat introducerea de noi sensuri unice în oraș, pentru fluidizarea traficului rutier și evitarea blocării circulației rutiere pe străzile Poporului, Nicolae Iorga și Ion Rațiu.

Astfel, începând de marți, 6  aprilie a.c., pe aceste artere se circulă pe strada Nicolae Iorga dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia; pe strada Ion Rațiu dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis, iar pe strada Poporului dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

Primăria municipiului Constanța a mai anunțat faptul că se lucrează la un proiect ce presupune crearea de noi spații de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de străzile Ion Rațiu, Soveja, Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia, iar conform investiției, se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată.

Din clipa în care a fost instituită această măsură, polițiștii locali s-au aflat pe aceste artere pentru a-i îndruma și anunța pe șoferi de schimbările produse în traficul rutier.

Cu toate acestea, în mai puțin de 24 de ore au avut loc mai multe evenimente rutiere, unul dintre acestea soldându-se cu două victime rănite ușor. Accidentul a avut loc în seara zilei de 6 aprilie, la intersecția străzilor Nicolae Iorga cu Mihai Viteazu.

Pe rețele de socializare mai mulți șoferi s-au plâns de faptul că traficul este și mai îngreunat și că se produc ambuteiaje, formându-se cozi interminabile de mașini, alții sunt de părere că această măsură este una bună și va ajuta la fluidizarea traficului.

Reporterii Focus Press au mers, joi, 8 aprilie a.c., pe strada Nicolae Iorga, intersecție cu Bulevardul Tomis, în zona Spitalului Județean Constanța pentru a sta de vorbă cu participanții la trafic si a le afla părerea despre măsura introducerii de noi sensuri unice în municipiul Constanța.

Unii șoferi sunt foarte încrezători și speră ca, odată cu această măsură, traficul să fie mai aerisit. Mulţi alţii consideră că este o măsură aberantă și că nu era necesară transformarea celor trei artere în străzi cu sens unic.

”Până se învață constănțenii cu această schimbare va mai dura puțin, dar sunt încrezător, poate că trebuia mediatizat mai mult”, a spus un șofer constănțean.

”S-au produs trei accidente într-o singură zi, șoferii sunt debusolați, pierdem timpul în trafic”, a spus un alt șofer.

Toate declaraţiile le puteţi urmări în materialul VIDEO!

Precizăm că pe strada Nicolae Iorga, în dreptul spitalului Județean, există un marcaj rutier distinct care atenționează asupra accesului echipajelor de ambulanță în incinta curții unității medicale, ceea ce îi irită pe mai mulți șoferi pentru că trebuie să păstreze o anumită distanță între autoturisme, la semaforul din intersecția Nicolae Iorga cu bulevardul Tomis.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.