Peste 200 de cadre medicale de la Mangalia se vor vaccina împotriva COVID-19

0
254
Cadrele medicale din Mangalia se vaccinează împotriva COVID-19

Campania de vaccinare a început, luni, 4 ianuarie, în centrele special amenajate la Spitalul Municipal și la Sanatoriul Balnear și de Recuperare, din Mangalia. Astfel, în perioada 04-07 ianuarie, vor fi vaccinate 205 cadre medicale din spital, în baza înscrierilor prealabile. Ceilalți membrii ai personalului medical urmează să fie vaccinați până la sfârșitul acestei luni. Potrivit reprezentanților instituției, prima zi de vaccinare a decurs în condiții normale și nicio persoană  nu a înregistrat vreun disconfort post-vaccinare.

Prima etapă din faza I de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 se poate prelungi, la Mangalia, în funcție de numărul de solicitări care se vor înregistra, pe parcurs. Reprezentanții spitalului susțin că activitatea din cadrul Pavilionului A, unde funcționează centrul de vaccinare, a fost sistată, temporar, urmând a fi reluată, imediat după ce va fi finalizată vaccinarea personalului medical.

”Centrul de vaccinare de la nivelul spitalului este organizat în cadrul Pavilionului A, iar din aceste considerente, în perioada 04.01 — 07.01.2021, urgențele medicale pediatrice și ginecologice vor fi direcționate către Spitalul Județean Constanța”, precizează managerul unității sanitare, Alina Dan.

În cel de-al doilea centru de vaccinare, organizat în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia, urmează a fi vaccinate, conform solicitărilor, 140 de cadre medicale din 267, care activează în unitatea balneară. Prima persoană vaccinată a fost chiar managerul instituției, Lucian Nichita, care a declarat că nu a avut niciun disconfort în urma vaccinării și așteaptă cea de-a doua doză de vaccin, după cele 21 de zile, așa cum recomandă specialiștii în domeniu. Tot la centrul de vaccinare din cadrul sanatoriului, sunt vaccinate cadrele medicale de la nivelul orașului, care au cabinete individuale și s-au înscris online pe platforma oficială a Guvernului României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.