Peste 200 de nagivatori, programați prin intermediul agenţiilor de crewing pentru vaccinarea anti-COVID

0
542
Personal medical pregătind vaccinul. FOTO Primăria Constanța

Sindicatul Liber al Navigatorilor a inițiat demersul de includere a navigatorilor în etapa a II-a a campaniei de vaccinare antiCOVID, împreună cu Asociația Națională a Agențiilor de Crewing din România, Autoritatea Navală Română și Prefectura Constanța. Acesta a avut succes, dar deocamdată doar persoanele juridice pot înscrie navigatorii pe platforma de vaccinare. Alternativ, se poate face înregistrarea și programarea doar prin Call Center, dar acesta este un proces anevoios).  

Navigatorii (maritimi, fluviali, platforme marine, nave FPSO etc.) care colaborează cu agențiile de crewing din România trebuie înregistrați pe platforma națională de vaccinare antiCOVID de către aceste agenții de crewing. Sindicatul Liber al Navigatorilor s-a implicat pentru înscrierea membrilor S.L.N. și, voluntar, pentru navigatorii care nu colaborează cu agențiile de crewing din România.

Pentru ca navigatorii să se poată programa individual după înscrierea pe platforma de vaccinare, a fost solicitat sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale și s-a reușit rezolvarea acestei probleme, astăzi sistemul fiind total operațional în ceea ce privește navigatorii.

Totuși, pentru cei ce și-au făcut un cont înainte de a fi înregistrați, platforma s-ar putea să nu le permită să se programeze. În acest caz, ei pot contacta, din nou, Sindicatul Liber al Navigatorilor, pentru a fi programați de reprezentanții S.L.N.

„Rugăm insistent agențiile de crewing să se implice pentru a înscrie și programa pentru vaccinare navigatorii cu care colaborează și care vor să se vaccineze, S.L.N. neputâtnd fizic să preia toate cazurile de navigatori care vor să se vaccineze din sectorul maritim și fluvial, platforme petroliere și alte nave din zona continentală.

Vineri, S.L.N., prin personalul desemnat, a înregistrat toți navigatorii care au trimis până joi, ora 24.00 mesajul «vreau să mă vaccinez» pe numărul de WhatsApp dedicat (peste 200 de navigatori în câteva ore). De luni vom prelua pe toți aceia care vor dori înregistrarea pentru vaccinare de azi și din perioada week-endului.

Singura problemă cu care ne confruntăm este problema aprovizionarii centrelor de vaccinare cu vaccinuri împotriva COVID-19, datele de programare fiind deja pentru luna martie. Sperăm ca această problemă să se rezolve cât mai curând.

Oficialii din România ar putea propune U.E. ca țările cu dorință mai mică de vaccinare să renunțe la parte din cotele lor, în favoarea țărilor cu cerere mai mare de vaccinare“, au transmis reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.