VIDEO EXCLUSIV. Locatari din cartierul Tomis Plus, debranşaţi abuziv de la utilități, după ce au reclamat un bloc construit cu încălcarea normelor!

0
9532

Scandal de proporții între locatarii unor blocuri din cartierul Tomis Plus și investitorul Daniel Zaif, cel care controlează complexul rezidențial, pentru că acesta intenționează să ridice încă un bloc de patru etaje… între celelalte blocuri, la distanță extrem de mică, ceea ce înseamnă că structura de rezistență a blocurilor din jur ar putea fi afectată.

Vecinii, respectiv 20 de locuitori din cartierul Tomis Plus, s-au adresat instanței de judecată la data de 25 noiembrie a anului trecut, când au cerut suspendarea autorizației de construire, iar la data de 25 ianuarie a.c., se judecă acțiunea introdusă de reclamanți depusă la instanță. Iar pentru că acest demers judecătoresc l-ar fi iritat pe Daniel Zaif, acesta a sistat serviciile de termoficare și de alimentare cu apă, după cum au declarat, pentru Focus Press, câțiva locatari. Aceștia susțin că, deși au cumpărat apartamente în imobilele din cartierul Tomis Plus și sunt cu plățile la zi la utilități, “investitorul face abuz de putere”.

Management Administration & Services SRL, societate deținuță de Daniel Zaif, este beneficiara unui proiect imobiliar care se înalță între alte două blocuri din cartier, respectiv absurbitatea care se ridică pe strada Verona, numărul 2. Proiectul imobiliar de S+P+4E cu parcaje la subsol a fost autorizat de Primăria Constanța prin autorizația de construire nr.300 din 17.02.2020. Locuitorii se plâng că au rămas fără căldură și apă din cauză că nu sunt de acord cu acea construcție care “le-ar tăia fața”, iar soarele nu le va lumina locuințele. În plus, sunt speriați că fundația blocurilor lor o va lua la vale, deja surpându-se din aceasta.

Reporterii Focus Press au discutat cu locuitorii din zonă, dar și cu reprezentații Enel. Cei din urmă au declarat că branșamentul aparține dezvoltatorului, iar locuitorii din acele imobile nu au contracte individuale semnate cu ENEL sau RAJA, ci semnate cu dezvoltatorul, adică pe o organizare de șantier. Totodată, a fost și un apel la 112, la faţa locului sosind Poliţia. Locuitorii nemulțumiți  au discutat cu polițiștii, iar aceștia i-au îndrumat către rezolvarea problemei pe căile legale, prin instanțele de judecată competente. Cert este că oamenii sunt furioși pentru că acolo locuiesc și copilași micuți care au nevoie de căldură, de apă.

Potrivit surselor noastre, lucrările s-au reluat, în ceea ce privește construcția imobilului, după ce fuseseră sistate de către primărie, pe motiv că nu s-a respectat autorizația de construire. Au fost date unele măsuri de remediere, acelea s-au dus la finalizare. Dar, în curând lucrările vor fi oprite, cel mai probabil definitiv, printr-un act de anulare a construcției. Însă acest act va trece mai întâi prin mâinile prefectului județului Constanța, Silviu Coșa.

UPDATE: Contactat de FOCUS PRESS, Lucian Orban, unul dintre acționarii complexului rezidențial Tomis Plus a declarat că știe despre această situație neplăcută, dar că acea construcție nu se află în cartierul Tomis Plus, ci în zona limitrofă:

“Știu despre această situație, dar, precizez că acea investiție nu se află în zona aferentă cartierului Tomis Plus, ci în zona limitrofă. Referitor la faptul că acei locatari au rămas fără căldură și apă, astăzi, precizez a fost sărită siguranța, unu la mână și doi la mână, nu are nimeni contract individual încheiat pentru serviciile de termoficare și alimentară cu apă, deși au primit înștiințare de mai bine de un an de zile să se branșeze individual, dar au ignorat acest aspect și s-a produs această situație neplăcută, despre care ei spun că ar fi ceva intenționat, dar nu este așa.”

Loredana MIHAI

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.