Peste 2000 de persoane au fost verificate de forțele de ordine constănțene

0
341
Forțele de ordine verifică respectarea măsurilor de carantină. FOTO Cătălin SCHIPOR

Polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a respectării măsurilor de carantină zonale în municipiul Constanţa.

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au verificat 2.050 de persoane și 1.450 de autovehicule, aplicând 101 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 20.750 de lei.

Forțele de ordine acționează în sistem integrat, prin reorientarea dispozitivelor fixe în dispozitive mobile, dinamice, flexibile, menite să supravegheze în mod activ o suprafaţă cât mai mare, într-un interval de timp determinat.

Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și, cu sprijinul cetățenilor, sperăm ca la sfârșitul perioadei de două săptămâni acesta să fie îndeplinit.

„Reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu / adeverinţa eliberată de angajator.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura“, au precizat reprezentanții IPJ Constanța

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.