Peste 30 de bătrâni care locuiesc în căminul din Constanța, infectați cu COVID-19

0
2545
Foto: Primaria Constanta

Astăzi, 22 septembrie a.c., Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța a fost declarat focar de COVID-19, în urma confirmării, de la finalul săptămânii trecute și până în prezent, a unui total de 39 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.


Un număr de 32 de vârstnici care locuiesc în căminul din Constanța și șapte membri ai personalului de îngrijire au fost confirmați pozitiv la testarea pentru virusul SARS-CoV-2, a transmis în această seară Instituția Prefectului – Județul Constanța.

 
Primul caz a fost confirmat săptămâna trecută, la un beneficiar al căminului, în urma unui control medical realizat la Spitalul Clinic Județean de Urgență, pentru altă patologie. Ulterior, au fost testați colegul de cameră al bătrânului, dar și două îngrijitoare, toate cazurile fiind pozitive.
Apoi, Direcția de Sănătate Publică (D.S.P.) Constanța și conducerea centrului au luat hotărârea ca toate cele peste 300 de persoane (beneficiari și personal) să fie testate RT-PCR. Astfel, au mai fost confirmate alte 35 de persoane cu virusul SARS-CoV-2. Cei 39 de pacienți sunt asimptomatici, internați în spitalele din județ.


„Între timp, au fost realizate acțiuni de nebulizare și dezinfecție a suprafețelor, măsuri puse în aplicare de conducerea centrului de bătrâni. DSP Constanța a demarat o anchetă epidemiologică“, a mai transmis Instituția Prefectului – Județul Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.