Peste 30 de români, reținuți la frontiera dintre Spania și Franța: aveau asupra lor teste RT-PCR cu rezultat negativ care ar fi fost falsificate

0
26
Sursa foto: Affidea.ro

Peste 30 de cetățeni români au fost reținuți la frontiera dintre Spania și Franța. Oamenii se aflau într-un autocar cu destinația România și aveau asupra lor teste PCR cu rezultat negativ la coronavirus care ar fi false. Potrivit presei spaniole, ar fi vorba despre 31 de români, în timp de jurnaliștii din Franța vorbesc despre 35 de conaționali care au intrat în vizorul autorităților din cele două țări.

Români reținuți la granița franco-spaniolă, având asupra lor teste RT-PCR presupus a fi false 

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliția spaniolă, 31 de cetățeni români au fost reținuți în localitatea La Jonquera, în zona oraşului Girona, după ce au prezentat teste RT-PCR negative despre care se presupune că ar fi false, informează ElPeriodico.com. Sursa citată menționează că încă de la jumătatea lunii martie, polițiștii aveau informații cu privire la existența unor posibile falsuri.

Ancheta a început la Girona, atunci când autoritățile franceze le-au avertizat pe cele spaniole că cetățeni care călătoresc în restul Europei ”vor prezenta documente false cu rezultate negative ale testelor PCR, solicitate la intrarea pe teritoriul Franței”, notează B1.ro

Astfel, pe 26 martie, a fost oprit un autobuz care se îndrepta către România și ai cărui pasageri aveau teste RT-PCR cu rezultate negative, pretins false, care ar fi fost prelucrate în laboratoare din Spania.

Jurnaliștii de la FranceBleu.fr notează că în autocarul care avea ca destinație România se aflau 33 de pasageri și 2 șoferi care au prezentat teste PCR care ar fi falsificate.

Ar fi vorba despre o rețea de laboratoare, suspectate că vând documente false pentru aproximativ 50 de euro bucata. Pentru falsificarea rapoartelor ar fi folosite documente reale recuperate din laboratoare, cu referințe administrative reale și la care se schimbă doar identitatea persoanei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.