Peste 8 milioane de lei pentru reabilitarea termică a Școlilor nr. 8 și 38 din Constanța

0
145

Primăria Constanța a inițiat licitațiile pentru achiziționarea execuției de lucrări aferente creșterii eficienței energetice a Școlilor Gimnaziale nr. 8 și 38. Fondurile europene disponibile pentru cele două proiecte sunt de peste 8 milioane de lei.

Primăria Municipiului Constanța achiziționează serviciile de execuție lucrări de construcții în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir“. Ofertele firmelor interesate se pot depune până pe 22 februarie a.c., ora 15.00, valoarea totată estimată a contractului fiind de 4.190.937,08 lei. Acesta va fi atribuit în baza prețului cel mai scăzut.

Școala Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir se află în proprietatea Primăriei din anul 2002, imobilul fiind construit în 1980. În cadrul proiectului, constructorul va trebui să refacă tencuielile, să închidă fisurilor din zidărie și din peretele din sala de sport, să decoperteze și să refacă finisajele interioare și exterioare, să decoperteze, termoizoleze și să refacă total hidroizolația de la nivelul acoperișului de tip terasă necirculabilă, jgheaburile și burlanele etc. De asemenea, se va amenaja un grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, se va majora spațiul grupurilor sanitare existente pentru profesori. Se vor realiza noi scări de acces în clădire și rampe pentru persoanele cu dizabilități, și o nouă cale de acces, în caz de incendiu, pentru etajele I și II. În plus, se vor termoizola toți pereții exteriori și se va înlocui tâmplăria existentă, se vor monta panouri fotovoltaice și solare, reface instalațiile termice, sanitare și electrice etc.

Lucrările trebuie finalizate în 18 luni.

Primăria a inițiat și o procedură simplificată on-line și pentru achiziția execuției de lucrări aferente obiectivului de investiții „Creșterea eficienței energeticea imobilului Școala Gimnazială nr. 8“. În acest caz, ofertele se pot depune până pe 24.02.2021, ora 15.00. Valoarea maximă a contractului va fi de 4.189.499,44 lei, iar acesta va fi atribuit tot pe baza criteriului prețul cel mai scăzut.

Aproximativ aceleași lucrări vor fi executate și în cadrul acestui proiect, tot pe perioada a maximum 18 luni.

Fondurile sunt asigurate prin Programul Operațional Regional.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.