Peste zece cadre didactice, infectate cu COVID-19 în județul Constanța

0
1968

În cursul zilei de luni, 14 septembrie, a.c., a avut loc o conferință de presă cu tema deschiderii anului școlar 2020 – 2021, la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța. Au participat George Niculescu, prefectul județului Constanța, Sorin Mihai – inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Cristina Schipor – director executiv al Direcției de Sănătate Publică Constanța (D.S.P.), Carmen Șerbănescu – coordonatorul structurii Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și Anamaria Ciobotaru – directorul Colegiului Pedagogic.

„Vreau să le urez elevilor care încep noul an școlar, succes și cadrelor didactice, un an fără incidente. Începem anul școlar într-un mod mai special, ținem cont de pandemia în care ne aflăm, la fel cum am început sezonul estival, dar și Sărbătorile Pascale. Adresez un apel către părinți și cadre didactice să formeze un parteneriat pentru ca lucrurile să meargă bine, copiii să aibă parte de un act educațional bun“, a spus prefectul județului Constanța, George Niculescu.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, în cele mai multe unități școlare din județul Constanța se aplică scenariul 1, potrivit căruia elevii merg la ore la școală, deoarece „suntem mult sub valorile impuse, în contextul pandemiei de coronavirus“.

„Acum școala devine mai mult ca oricând oglinda comunității. Am convingerea că toți colegii mei se vor implica astfel încât să putem depăși orice obstacole. Sunt convins că vom avea un parteriat puternic cu profesorii, părinții și elevii“, a transmis Sorin Mihai, inspectorul școlar general județean constănțean.

„Orașul Constanța este acoperit cu cadre medicale, în acest moment sunt 106 cadre medicale. Mai prost stăm în mediul rural, dar se va remedia. (…) Zece cadre didactice din cadrul preuniversitar și patru din cadrul universitar sunt infectate, și trei carantinate. Totodată, situația din Cuza Vodă se ameliorează“, a precizat Cristina Schipor, directorul executiv D.S.P.

V.I., L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.