Peste zece elevi și studenți constănțeni, infectați cu COVID-19.

0
3561
Elevii la scoală - Foto: Primăria Constanța

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Constanța, la acest moment, peste zece elevi și studenți sunt infectați cu COVID-19: nouă elevi și trei studenți, doisprezece în total. Din acest motiv, astăzi, 21.09.2020, s-a stabilit modificarea scenariului de funcționare a zece unități de învățământ.

Până astăzi, 21.09.2020, în județul Constanța, 22 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv, cât și cinci angajați ca personal auxiliar ai școlilor. Din nefericire, nouă elevi din unitățile de învățământ constănțene sunt infectați cu COVID-19, dar și trei studenți, deși nu au început cursurile universitare.

Toți au fost internați și se află sub supraveghere medicală.

Din aceste motive, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat, astăzi, 21.09.2020, modificarea scenariului de funcționare în zece unități de învățământ din județul Constanța. Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a unei clase a V-a din Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“ Constanța, respectiv trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a unei clase a II-a din Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu“ Constanța. Măsura a fost luată în urma confirmării a câte un caz de COVID-19 la elevi în fiecare unitate școlară și va fi valabilă până pe data de 2 octombrie a.c. 


De asemenea, s-a votat trecerea din scenariul 1 în scenariul 3 pentru Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri“ Constanța (grupa mică), după confirmarea unui caz COVID-19 la un cadru didactic. Măsura va fi valabilă până pe data de 2 octombrie a.c.

Totodată, alte șapte unități de învățământ din județ (Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele, Grădinița cu Program Normal Mereni, Grădinița cu Program Normal Osmancea, Grădinița cu Program Normal Ciobănița, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr“ Corbu, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri“ Corbu și Școala Primară Vadu) au trecut din scenariul 2 în scenariul 1, fundamentarea fiind asigurarea condițiilor pentru învătământ „față în față“, cu o rată a incidenței cumulate de 0 în ultimele două săptămâni.
Modificarea scenariului de funcționare a fost avizată, în prealabil, atât de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cât și de Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Vă reamintim faptul că, recent, au mai fost alte patru cazuri de trecere în scenariul 3 de funcționare: Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri“ Constanța (grupa mare), Liceul Teoretic „Ovidius“ Constanța, Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“ Constanța (trei clase a III-a), Școala Gimnazială nr. 8 Constanța (două clase a II-a).

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.