Petrecăreţii de la Revelionul organizat în aer liber, cu DJ, au aşteptat în zadar autobuzele. Directorul CT Bus: “Cum spune primăria, aşa trebuie să facem”

0
1312

Primăria Constanța a organizat Revelionul 2022 în aer liber, în centrul urbei, iar evenimentul a fost asigurat de patru DJ. La miezul nopţii au fost programate focuri de artificii în mai multe zone ale oraşului. Toate bune şi frumoase, până aici, doar că mai mulţi constănţeni au rămas cu nedumerirea: „Dacă tot suntem încurajaţi să fim verzi, să circulăm cu mijloacele de transport în comun, de ce nu a fost, de Revelion, şi programul CT Bus prelungit?”.

DJ Adrian Eftimie, DJ Optick, DJ Vali Bărbulescu şi DJ Sllash&Doppe au fost cei care au făcut atmosferă în seara dintre ani, iar mulţi constănţeni au ales să iasă în stradă pentru a petrece. Cei care nu au maşini personale au avut însă o problemă: au fost nevoiţi să apeleze la taximetre, Uber, Bolt. Pe lângă cheltuială, şi timpii de aşteptare au fost “pe măsură”.

,,Locuiesc în Km 5, în jurul orei 21.00 am văzut pe aplicațiile de Bolt și Uber că era în jur de 45 de lei transportul până în centru, din cauza cererilor crescute. Nu am știut că programul autobuzelor va fi mai scurt, ținând cont că în Revelionul 2020, din câte îmi aduc aminte, autobuzele circulau până la ora 02.00“, a declarat o constănțeancă de vârstă a doua.

Însă și cei tineri au fost deranjaţi de absenţa autobuzelor: „M-am mutat în București de 3 ani, am venit acum de Sărbători pentru a petrece cu familia și pentru că am auzit de petrecerea pregătită de primărie, am decis să merg – sunt fan al acelor DJ. Am aflat în ziua de 31 decembrie că nu va mai circula CT Bus după ora 21.00. Totuși am fost în centru, m-am distrat, că mi-a fost greu să găsesc o mașină la plecare și a trebuit să-mi sun mătușa să vină să mă ia, asta e altă treabă“, a declarat o tânără, pentru Focus Press.

Contactat de Focus Press, Aristide Cătălin Dumitrache, directorul CT BUS, a precizat că programul din noaptea de Revelion nu a fost alegerea lui, ci a respectat „ordinul operațional” primit de la primărie. “Programul de transport îl face autoritatea. Eu am primit un ordin operațional cu un program pe care l-am respectat. Cum spune primăria, așa trebuie să facem“, a declarat Dumitrache.

Referitor la acest subiect, au fost contactaţi şi reprezentanţii Primăriei Constanţa. Încă aşteptăm un răspuns…

Programul special de Sărbători al CT BUS a fost următorul:

– 25 decembrie – 26 decembrie 2021 și 2 ianuarie 2022 – autobuzele au circulat în intervalul orar – 05:45 – 23:00;
– 31 decembrie 2021 – autobuzele au circulat în intervalul orar 05:15 – 21.00;
– 1 ianuarie 2021 – autobuzele au circulat în intervalul orar 12:00 – 23:00;

Andriana MAKRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.