Milionarul Chimișliu mai are de așteptat: proiectul depus pentru construirea blocului de 6 etaje în Faleză Nord este incomplet

0
1879

Constantin Chimișliu, unul dintre cei mai discreți milioari ai Constanței, are în plan să edifice un bloc de şase etaje în zona Faleză Nord a orașului. Încă din anul 2017 investitorul a depus la instituția abilitată de mediu documente necesare pentru realizarea obiectivului.

În cursul lunii noiembrie a anului trecut, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a decis, urmare a parcurgerii etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, că proiectul „Construire imobil 2S+P+5Etaje+6 retras, cu funcțiunea de birouri și locuințe colective, împrejmuire teren și amenajări peisagere”, ce va fi amplasat pe strada Prelungirea Bucovinei la numărul 1G, municipiul Constanța, se supune  evaluării  impactului  asupra  mediului și este necesară parcurgerea celorlalte etape din evaluarea adecvată.

Doar că APM a revenit cu îndrumarea problemelor de mediu care trebuie analizate în Raportul de evaluare a impactului asupra mediului. Astfel spus, milioanarul nu își poate construi, deocamdată, blocul pe strada Prelungirea Bucovinei, în apropierea Spitalului Militar, iar asta pentru că în descrierea proietului depus nu au fost cuprinse mai multe aspecte, cum ar fi amplasamentul imobiliului, caracteristicile fizice ale întregului proiect, inclusiv, dacă este cazul, lucrările de demolare necesare, precum şi cerinţele privind utilizarea terenurilor în cursul fazelor de construire şi funcţionare, o estimare, în funcţie de tip şi cantitate, a deşeurilor şi emisiilor preconizate – de exemplu, poluarea apei, aerului, solului şi subsolului, zgomot, vibraţii, lumină, căldură, radiaţii şi altele, precum şi cantităţile şi tipurile de reziduuri produse pe parcursul etapelor de construire şi funcţionare, precum și eroziunea, tasarea.

Precizăm că terenul pe care urmează a se realiza investiția are o suprafaţă de 697.00 mp, are folosinţa actuală de teren liber, fiind situat în intravilanul municipiului Constanta. Amplasamentul face parte din sectorul sudic al litoralului, la limita de est a orasului și este caracterizat printr-o faleza abruptă cu înălţimi de 25-30 m, cu o pantă uşoară către est şi care, datorită amenajărilor şi consolidărilor falezei, executate în anii 60, se prezintă cu taluz înierbat întrerupt de o serie de berme de repaos a taluzului.

Constantin Chimișliu deține compania Biochem care distribuie către fermierii români seminţe de cereale, pesticide şi îngrăşăminte. De profesie este inginer agronom și a intrat în comerţul cu pesticide în 1991. Este absolvent al Facultăţii de Agronomie din Bucureşti şi are o specializare ca inginer agronom la o fermă în SUA; de asemenea, lucrat ca director de cercetări în agricultură timp de opt ani la staţiunea de cercetări Valul lui Traian.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.